Päevatoimetaja:
Richard Särk

Luulekogu «Kolm leopardikutsut» tõi Lehte Hainsalule auhinna

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
"Kolm leopardikutsut" esikaas.
"Kolm leopardikutsut" esikaas. Foto: Repro

Lehte Hainsalu on oodatud Luunja 27. kirjanduspäeval täna hommikul sealse kultuuri- ja vabaajakeskuse saalis kirjandussõprade ette kui luulekogu «Kolm leopardikutsut» autor. Ta saab Karl Eduard Söödi lasteluule aastaauhinna.

Tavapäraselt austatakse selle auhinna puhul koos kirjanikuga raamatu illustreerijat, kes sedapuhku on Lea Malin. Mõlemad on tartlannad. Raamatu on kirjastanud Avita.

36 luuletusest koosnevas kogumikus tulevad lapse ette sellised tähtsad teemad, nagu riik, pere, sõbrad, kool, tähtpäevad jms. Raamatus on ka luuletus «Tuul», mille eest Lehte Hainsalu sai auhinna möödunud aastal ajakirja Täheke ja riigikantselei luulevõistlusel «Meie oma Eesti lipp».

Karl Eduard Söödi lasteluule aastaauhinda annavad välja aastast 1988 Luunja vallavalitsus ja Luunja keskkool aasta jooksul ilmunud originaalluule raamatute põhjal. Preemia jäi välja andmata aastatel 1990 ja 1997.

Tartu linnaraamatukogu kirjandusveebi andmeil oli mullu aastaauhinda väärt Contra «Kõik on kõige targemad» ja 1988 Olivia Saare «Tuulelillede tuba». Lehte Hainsalu on kord juba selle au osaliseks saanud – aastal 1993 «Vanasõnamängu» eest. Neli korda on Söödi auhinna pälvinud Ilmar Trull ja kolm korda Leelo Tungal.

Tagasi üles