Pooliku koosseisuga Merkuur läheb euroõhku nuusutama

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merkuur heitleb Kaunases Rootsi, Šotimaa ja Leedu amatöörmeeskondadega. Pilt on illustratiivne.
Merkuur heitleb Kaunases Rootsi, Šotimaa ja Leedu amatöörmeeskondadega. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Mullu madalamatele liigadele mõeldud väikesed karikavõistlused võitnud Tartu FC Merkuur saab eeloleval nädalavahetusel võrrelda oma võimeid Rootsi, Šotimaa ja Leedu amatöörklubidega, kui osaletakse UEFA regioonide karikaturniiri eelringis.

Merkuur hoiab kaheksa vooru järel teise liiga põhja-ida piirkonnas kuue võidu ja kahe kaotusega kolmandat kohta. Meeskonna esindaja Deniss Bekker annab siiski endale aru, et kuigi koduses konkurentsis kuulutakse oma liiga tippude hulka, läheb Leedus ilmselt päris raskeks. Seda enam, et mitmed põhimehed peavad jääma turniirilt eemale.

Nimelt näevad UEFA reeglid ette, et sellest turniirist saavad osa võtta vaid mängijad, kes pole oma karjääri jooksul kunagi kuulunud tippliigadesse ega esindanud koondist. Eesti jalgpalliliidu avalike suhete osakonna juhataja Mihkel Uibolehe sõnul vaatab UEFA meie kontekstis tippliigadena meistriliigat ja esiliigat ning isegi kui jalgpallur on neis mänginud amatöörina, ei tohi ta regioonide turniiril osaleda.

Nii peab Merkuur Leedus hakkama saama oma tuntumate pallurite Erik Grigorjevi, Vladislav Gussevi, Aleksandr Pruttšenko, Valeri Šabanovi ja Andrei Tjuninita, samuti jäävad eemale praegu veel koolis käivad noormängijad. Deniss Bekkeri sõnul saadakse turniiriks appi vähemalt mõned pallurid Narva saalijalgpallurite seast.

«Eks seal keeruliseks läheb, sest kindlasti on sealsete vastaste tase tugevam kui nendel meeskondadel, kellega Eestis heitleme,» tõdes Merkuuris kaitsemängijana tegutsev Bekker. «Kuid kõigele vaatamata üritame näidata oma parimat mängu ja eks siis on näha, mis saab. Muidugi tahaks järgmisesse ringi pääseda.»

Kaunases peetav turniir on regioonide karikasarja eelringiks, et pääseda teise ringi, tuleb alagrupp võita. Teise ringi mängud toimuvad Maltal 32 meeskonna osavõtul. Seal loositakse kaheksa alagruppi, mille võitjad pääsevad omakorda järgmisel aastal toimuvale finaalturniirile.

UEFA regioonide karikaturniir toimub iga kahe aasta tagant, viimati triumfeeris võitjana üks Iirimaa amatöörmeeskond.

FC Merkuuri mängud Kaunases

21. mai vs. Göteborgi regioon (Rootsi)

23. mai vs. Šotimaa ida-, lääne ja keskpiirkond

25. mai vs. FK Nevežis (Leedu)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles