Poiste U16 Eesti korvpallimeistriks tuli Salva/Rock I

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti meistriks tulnud võistkonda kuuluvad: Hendrik Eelmäe, Henri Miller, Egert Paap, Kerr Kriisa, Patrik Saal, Gregory Villmann, Richard Vider, Timo Timmi, Peeter Toomas Tael, Rauno Richard Arak, Georg Kaasik ja Joonas Anton Jürgenstein. Treenerid Raido Rebane, Gert Prants ja Maarja Kalev.
Eesti meistriks tulnud võistkonda kuuluvad: Hendrik Eelmäe, Henri Miller, Egert Paap, Kerr Kriisa, Patrik Saal, Gregory Villmann, Richard Vider, Timo Timmi, Peeter Toomas Tael, Rauno Richard Arak, Georg Kaasik ja Joonas Anton Jürgenstein. Treenerid Raido Rebane, Gert Prants ja Maarja Kalev. Foto: Erakogu

Viljandis peetud Eesti meistrivõistluste finaalturniiri korvpallis U16 vanuseklassis alistas Salva/Rock I võistkond BC Kalev/Cramo tulemusega 76:70 ja tuli tiitlivõitjaks.

Poolfinaalmängus alistas treenerite Raido Rebase ja Gert Prantsi juhendatav Salva/Rock I kindlalt KK Viimsi/Kesklinna KK meeskonna 83:71, teatas ülikooli akadeemiline spordiklubi. Tasavägise avaveerandi järel lükati teine käik sisse teisel perioodil ja sellele viimsilased enam vastust ei leidnud. Tartlaste parimana kogus Hendrik Eelmäe 15 punkti ja võttis seitse lauapalli.

Finaalis Kalevi vastu kontrollisid pingelist mängu pigem tartlased. Kohe avaveerandil saadi sisse korralik edu ja poolaeg võideti 48:32. Mängu teisel poolajal lasti pealinlased oma liidri Henri Drelli juhtimisel küll mängu tagasi, ent eduseisu käest ei antud. Mängu otsustavatel minutitel pääses Kalev/Cramo kõigest kahe punkti kaugusele seisul 70:68, kuid viimastel minutitel hoidsid külma pead tartlased ning teenisid taaskord Eesti meistritiitli.

Mängus säras 34 minutit mänginud Joonas Anton Jürgenstein 23 punkti ja kahe lauapalliga ning tema valiti ka finaali parimaks mängijaks. Lõpuminutitel hästi tegutsenud Kerr Kriisa lisas 12 punkti ja kuus korvisöötu.

BC Kalev/Cramo poolel kogus kaksikduubli 20 punkti ja 12 lauapalliga kõik 40 minutit mänginud Henri Drell. Mark-Andreas Jaakson viskas 17 punkti ja võttis üheksa lauapalli.

Finaalijärgselt kiitis peatreener Raido Rebane mängijaid. «Olid pingelised ja tasavägised mängud. Poisid olid tublid, mängudeks oli valmisolek ja häälestus väga hea ning mänguplaanist peeti kenasti kinni.» Poiste üle on hea meel, lisas peatreener, sest enamik neist on hooaja jooksul näinud treeningutel kõvasti vaeva ning tõsiselt pingutanud, et paremaks saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles