Emajõe ujuv purskkaev hakkab lähipäevadel taas tööle

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Purskkaev hakkab peagi taas tööle.
Purskkaev hakkab peagi taas tööle. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Ujuv purskkaev, mille linn mullu suvel Emajõkke paigaldas ja mille purjus seltskond sügisel parvsaunaga puruks sõitis, on oma kohal tagasi ning hakkab peagi taas purskama.

Tartu abilinnapea Valvo Semilarski kinnitas, et purskkaev on uuesti Emajõele paigaldatud ja töövalmis, käivad veel elektrimõõdistused. «Kui need saavad tehtud ja kõik vastab normidele, siis lähipäevadel hakkab purskkaev taas tööle,» ütles Semilarski.

Mullu sügisel jäi purskkaev õnnetuse käigus terveks, aga kogu vees olnud konstruktsioon deformeerus, samuti said kahjustada seinakinnitused. Parvsaunaga purskkaevule otsa sõitnud seltskonnalt nõuti seepeale ligi tuhande euro suurune kahjutasu, mis on abilinnapea sõnul linnakassasse laekunud.

Linna tellimusel Emajõkke purskkaevu paigaldanud OÜ Turuplats on Semilarski sõnul mullusele intsidendile mõeldes uuel hooajal arvestanud, et purskkaev oleks paremini kaitstud. Selleks on purskkaevu ümber paigaldatud puidust kaitsepiire.

«Seega saab täiesti korras purskkaev taaskord tööle. Loodame, et selliseid intsidente enam ei juhtu ja inimesed on tähelepanelikumad,» lisas Semilarski.

Purskkaev mullusega võrreldes muutunud ei ole: see paiskab vett kuni seitsme meetri kõrgusele ja on varustatud kaheteistkümne valgustiga. Ka asukoht on sama – purskkaev asub Emajõe Atlantise-poolsel küljel, ujuvpaadisilla ja Võidu silla vahel.

Erinevus võrreldes eelmise aastaga on aga see, et kinnitused on vähem näha ja rohkem vee all. Samuti saab konstruktsioone vajaduse korral liigutada, kui näiteks veetase peaks muutuma.

Purskkaev jääb sõltuvalt ilmastikuoludest Emajõele oktoobrini.

Hispaaniast tellitud purskkaev paigaldati eelmise aasta suvel ja läks Tartu linnale maksma 32 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles