Miks ei ole alanud Tartu maratoni mälestusmärgi püstitamine?

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk.
Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk. Foto: Margus Ansu.

Miks ei ole Emajõe kaldale esimese Tartu suusamaratoni stardipaika kerkinud mälestusmärki? Konkurss aastal 2009 sai läbi, võidutöö kujutab maratoniraja profiili, 40. maratoni start on juba vähem kui kuue nädala pärast, aga mälestusmärgi püstitamise tööd ei ole veel alanud...


Vastab klubi Tartu Maraton tegevjuht Indrek Kelk:

Mälestusmärk ei ole kerkinud rahapuudusel. Lisaks vähestele eraannetajatele oleme lootnud riigi ja linna olulisele toetusele, kuid praegu on lähema aasta jooksul sellelaadsed toetused välistatud.

Konkursi võitis Rait Siska, Lembit-Kaur Stööri, Ülo-Tarmo Stööri ja Risto Tali ühistöö «Rutt». Kui kaugele olete selle edasiarendusest valmiva mälestusmärgi püstitamisega jõudnud?

Oleme oma kulul lõpetamas projekteerimise etappi, mille järel võtame ehituspakkumised, et lõplik eelarve paika saada. Siis jätkame rahaotsinguid.

Millal võiksime osaleda mälestusmärgi avamisel?

Täpset valmimisaega ei julge öelda. Püüame eraldada ka tänavuse maratoni eelarvest olulise summa mälestusmärgi fondi, kuid senises mahus jätkates võtab raha-kogumine aastaid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles