Tartu kevadjooksu võitis Tiidrek Nurme

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kevadjooksu start.
Tartu kevadjooksu start. Foto: Kristjan Teedema

Täna keskpäeval Kroonuaia sillalt stardi saanud Tartu kevadjooksule läks paari tuhande osaleja seas ka arvukalt kodumaisesse eliiti kuuluvaid jooksjaid. Parimad kohad jagunesidki viimaste vahel.

Kümne kilomeetri pikkuselt distantsilt saabus üle lõpujoone esimesena Tiidrek Nurme, kelle aeg oli 31.03. Talle järgnes 12-sekundilise kaotusega Allar Lamp, omakorda 17 sekundit pärast võitjat saabus pronksisele kohale Keio Kits.

Naistest jooksis parima aja (36.38) välja Leila Luik, kes lõpetas üldarvestuses 29. kohal. Ka teised pjedestaalikohad naiste arvestuses läksid tuntud jooksjatele. Kümme sekundit Luigest hiljem finišeeris Kaisa Kukk. Mari Boikov pidi Luigele alla vanduma veidi vähem kui 40 sekundiga ja sai kolmanda koha.

Stardiprotokolli järgi startis täna jooksule 1519 spordisõpra. 316 inimest otsustas distantsi läbida kõndides.

Tartu kevadjooksul peeti ka võistkondlikku arvestust, esikoha saavutas Tartu ülikooli akadeemilise spordiklubi segavõistkond koosseisus Leila Luik, Tiidrek Nurme, Allar Lamp ja Mart Andresson. Kümnekilomeetrisel rajal ja lastejooksudel osales kokku 2349 liikumisharrastajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles