Üle Värska silla tuleval nädalal öösiti ei pääse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värska alevikku poolitav Värska laht.
Värska alevikku poolitav Värska laht. Foto: Priit Pullerits

Eesti kagupiiril asuva Värska alevikku ühendab üksainus sild, millel käib aga remont ja seetõttu suletakse liiklus ajavahemikus 18. - 21. mai öötundidel.

Maanteeameti teatel on kavas Värskasse rajada uus kaarsild, mille kaare elementide monteerimiseks on vajalik silla sulgemine neljal ööl südaööst kuni kella 5ni varahommikul.

Teisel pool silda asuvad näiteks Värska sanatoorium ja spa aga ka Värska vee tootmine.

Kaareelemendid on juba Tallinnas asuvad tehases valmis tehtud ja need transporditakse monteerimise ajaks Värskasse. Tänaseks on parempoolne vana sillaosa lammutatud ja tehakse ettevalmistusi sinna kaarte ehituseks. Uus sild toetub viiele kaarele, kinnitas pressiesindaja vahendusel maanteeameti lõuna regiooni ehitusvaldkonna juht Janar Taal.

Silla sulgemise tõttu tuleb 18. – 21. mai öösel Värskasse sõita tähistatud ümbersõidutee Matsuri–Sesniki kaudu ning ümbersõidu pikkus on hinnanguliselt 40 kilomeetrit. Kui silla parempoolne osa on valmis, suunatakse liiklus sellele poolele ja lammutatakse vasakpoolne vana sillaosa ning hakatakse omakorda sinna kaareelemente paigaldama. Seetõttu tuleb öiseid silla sulgemisi veel, millest informeeritakse täiendavalt.

Värska uue silla projekteerimise ja  ehitamise maksumuseks on 700 000 eurot. Lepingu kohaselt peavad kõik silla ehitustööd olema lõpetatud oktoobri lõpuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles