Iduettevõtjad hakkavad kosmost vallutama

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Garage 48. Illustreeriv foto.
Garage 48. Illustreeriv foto. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Mai lõpus korraldatakse Tartus Põhjamaade esimene kosmoseteemaline arendusnädalavahetus, et leida tarkvara- ja riistvaralisi prototüüpe, mis edendaksid kosmosetehnoloogiaid.

Elon Muski ja mitmete teiste Ameerika inseneride loodud SpaceX kosomoseraketi edukas orbiidile lennutamine on tõendanud, et erinevalt NASA-st saab raketti lennutada lausa 320 korda odavamalt, märkis SpaceTech 2016 peakorraldaja Kai Isand. Niisiis korraldataksegi Tartus 27. - 29. maini kosmoseteemaline arendusnädalavahetus.

Korraldajaks on Garage48 koostöös EstCube'i, Tartu observatoorumi, Tartu teaduspargi, Mektory kosmosekeskuse, Tehnopoli teaduspargi ja startup HUB. Erinevate oskustega professionaalid püüavad arendada tehnoloogilisi protüüpe 48 tunni jooksul.

Eesti tudengisatelliidi programmi algataja Mart Noorma jagab mitmeid põhjendusi, miks tema suur kirg on just kosmosetehnoloogiad. Tema sõnul tegeletakse kosmosega seetõttu, et ka Eesti inimestel oleks parem elada. Muu hulgas vajab kosmose vallutamist ka arvutitööstus, sest mõned protsessorites kasutatavad metallid hakkavad Maal otsa saama.

Neile, kes tunnevad, et teema on huvitav ja võime midagi luua on olemas, kuid kosmosetemaatika jääb esmapilgul võõraks, saavad osa võtta Garage48 SpaceTech 2016 eelüritusest. Tehnopoli teaduspark kutsub osalejaid tuvuma kosmosetemaatikaga 20. - 21. mail Mektory kosmosekeskuses Tallinnas.

Loe rohkem Garage48 SpaceTech 2016 kohta siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles