Kuldaja laulud hoiavad kuulajat kõvasti peos

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollane Allveelaev G, 
«Sa oled mul peos. Kolmas kogus 
kuldlaule kuuekümnendatest». 
18 + 4 laulu, 
Giga, 2010.
Kollane Allveelaev G, «Sa oled mul peos. Kolmas kogus kuldlaule kuuekümnendatest». 18 + 4 laulu, Giga, 2010. Foto: Repro

Kollane Allveelaev G on andnud kuulata uue lauluvaliku 1960. aastatest. «Sa oled mul peos» koosneb lauludest, mida saab... jah, mõistagi ka kuulata.


18 kuulamiseks ja miks mitte ka tantsimiseks mõeldud laulust on 16 päris uued salvestised.
Esitluskontserdil Vanemuise väikeses majas paar päeva enne aastavahetust võtsid publiku nende ja parimatega varasemast ajast kõvasti pihku Ivo Linna, Meelis Punder, Jaan Karp, Tiit Kõrvits, Antti Kam­­miste, Toomas Vanem, Kaire Vilgats ja Dagmar Oja.

Sütitav nostalgia

Oma osa sütitava nostalgia lõkkele puhumises on andnud ka teised meistermuusikud, nagu näiteks Siim Aimla ja Eduard Akulin. Nende nimed on plaadiümbrise tagaküljel kirjas. Ja nagu publik sai kontserdi ajal teada, ka Margus Kappel – seekord üllatuslikult eelkõige kui kitarrist.

Üllatusi jätkub plaadil veelgi. Nimelt on lisatud neli lau-lu, mida saab ka vaadata. Need pärinevad aastatest 1991 ja 2006.

Esimest korda tuli Kollane Allveelaev G lavale aastal 1989 ja just nimelt Tartus. Bändi lugudest valmis väga menukas kassett ja hiljem CD «Tagasi paradiisi». Järgmine tähtis pinnaletõus oli Vanemuise kontserdimajas neli aastat tagasi, 27. detsembril nagu nüüdnegi.

Äsjane plaat üllatab muu hulgas asjaoluga, et rokiraugad (nagu nimetas Ivo Linna ennast ja mõnda oma bändikaaslast Peeter Volkonskilt laenatud väljendiga) on andnud võimaluse soleerida kaunitel ja säravatel Kaire Vilgatsil ja Dagmar Ojal. Nende lauldud palad kuuluvad plaadi paremikku.

Tartlaste üllitatud

Tartlasest kunstniku Andrus Peegli loodud plaadikujundus on inspireeritud ansambli nimest ja popist biitlite veealusest sõidukist.

Plaadi «Sa oled mul peos» ilmumisel on mängus teisigi tartlasi. Sest nii nagu eelmised Kollase Allveelaeva G pinnaletõusud, on ka nüüdne seotud väga tihedasti Tiit Veeberi ja Giga ning Andrus Eskoga, nagu esitluskontserdil toonitas Ivo Linna.

Plaat

Kollane Allveelaev G,
«Sa oled mul peos. Kolmas kogus
kuldlaule kuuekümnendatest».
18 + 4 laulu,
Giga, 2010.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles