Lapsed õppisid tervishoiukõrgkoolis kätepesu

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kivilinna kooli nooremate õpilaste üks tänastest tundidest leidis aset mitte oma koduses koolimajas, vaid Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis. See tund oli kätepesutund.

Õpetasid ämmaemanda eriala üliõpilased, kes küsisid kõigepealt lastelt endilt, kui sageli ja millal nad käsi pesevad ning miks see käte pesemine nende meelest tähtis on.

Siis jagasid tudengid õpilaste pihkudele värvilist sädelust, ühtedele punast, teistele lillat, kolmandatele sinist ning palusid lastel üksteisele kättpidi tere anda.

Värviline sädelus tähistas baktereid, mis inimesi kõikjal ümbritsevad ja mis kergesti ka kätele satuvad ning samal viisil nagu sädelus, käelt käele levivad.

Siis näitasid üliõpilased ise ette, kuidas on õige viis käsi pesta ning lapsed proovisid kraanikausside juures järele, kas neil jäi see kõik meelde.

Kõige lõpuks said kõik ühe targa masina all vaadata, kas nende kätepesu õnnestus või mitte.

Tartu Tervishoiu Kõrgkooli üliõpilased on alates 2008. aastast viinud läbi terviseedenduslikke sündmusi koolides, lasteaedades, hooldekodudes ja mujal. Teemad on olnud erinevad: kätepesu, suuhügieen, hammaste õige hooldus, liikumisaktiivsuse edendamine, õige rüht, tasakaalustatud toitumine jne.

Sel kevadel saavad ligikaudu 900 Tartu linna teise klassi õpilast Tartu Tervishoiu Kõrgkoolilt kätepesuõpetust ning esimesena õppisid seda täna Kivilinna kooli õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles