Teaduskeskus pööras pilgu mängude maailma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus näitus «Ahhaa, annab mängida?!».
Uus näitus «Ahhaa, annab mängida?!». Foto: Ahhaa keskus

Äsja avas Ahhaa teaduskeskus väljapaneku üleelusuurustest leludest ning õpetab tundma mängimise psühholoogiat ja selle seotust argieluga.

Keskuse juht Andres Juur märkis, et näitus on eriline juba selle poolest, et ta toodi Eestisse Mehhikost ja on esimest korda Euroopas. Ta selgitas, et Ahhaa juhtmõte ongi panna inimesi mänguliselt mõtlema ja õppima. «Minu arvates on väga oluline, et inimesed teadvustaksid endale, mis mäng üldse on.»

Näitus «Ahhaa, annab mängida?!» räägib meeskonnatöö olulisusest, selgitades selle tagamaid tehes viisil, mida me mängides ise ei märkagi. Kõik eksponaadid on interaktiivsed ning näituse elemendid on pärit mängudest, olles küll märksa suuremad kui päriselus. See aitab täiskasvanutel ja suurematel lastel panna ennast mudilaste rolli ning vaadata, kuidas paistavad mängud läbi kõige väiksemate mängijate silmade, selgitas Juur.

Uus väljapanek jääb teaduskeskuses avatuks 30. oktoobrini. Pärast seda avab teaduskeskus filmide eriefektide teemalise näituse ning järgmisel kevadel ootab Ahhaa külastajaid juba anatoomianäitusele, kus saab näha plastineeritud inimesi ja oodata on ka ehtsat vaalasüdant.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles