Amet lubab Peipsile mootorsõidukid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuna lund on palju, ei suuda enamik sõidukeid praegu Peipsil liigelda. Leidlikud inimesed pakuvad lumesaanidega taksoteenust kalastamiskohta ja tagasi. Pildil saanitaksod varahommikul Mustvees.
Kuna lund on palju, ei suuda enamik sõidukeid praegu Peipsil liigelda. Leidlikud inimesed pakuvad lumesaanidega taksoteenust kalastamiskohta ja tagasi. Pildil saanitaksod varahommikul Mustvees. Foto: Risto Mets

Politsei- ja piirivalveamet lubab alates esmaspäevast, 10. jaanuarist minna Peipsi järvele nii jalgsi kui ka mootorsõidukitega. Samas meenutavad piirivalvurid, et järvele minek kätkeb endas alati ka ohte.


Alates 10. jaanuarist tohib Peipsi järve jääle minna Ida-Viru maakonna piires jalgsi, mootorkelkude ja ATV-de, sõiduautode ning ratastraktoritega, kuid mitte lähemale ajutisele kontrolljoonele kui 200 meetrit, vahendas Ida prefektuur.

Peipsi, Pihkva ja Lämmijärve jääle võib Jõgeva, Tartu ja Põlva maakonnas minna kõigi transpordivahenditega.

Narva veehoidla jääle võib piiratud ulatuses minna jalgsi Kulgu sadamast kolme kilomeetri ulatuses ülesvoolu kuni ühe kilomeetri kaugusele Eesti Vabariigi poolsest kaldast, kuid mitte lähemale ajutisele kontrolljoonele kui 50 meetrit.

Kõigil, kes lähevad transpordivahenditega Peipsi jääle kaugemale kui üks kilomeeter, tuleb järvele väljumine ja saabumine registreerida lähimas kordonis.


Jääle minnes käitu nii:
* võta kaasa laetud mobiiltelefon ja ole omastega periooditi ühenduses;
* riietu soojalt ja vastavalt ilmaprognoosile;
* liikumisel rüsi- ja ladejää kuhjumise kohtades peab olema eriti ettevaatlik, et vältida traumasid;
* oma turvalisuse tagamiseks võta kaasa jäänaelad, päästevarustus ja navigatsioonivahend (kompass, GPS);
* soovitav on mitte väljuda järvele üksinda ja hoida kaaslastega sellist vahemaad, mis võimaldaks neid näha ja kuulda;
* ilmastiku halvenedes (tugev lumesadu ja tuisk, mis piiravad nähtavust) on soovitav liikuda kaldale.

*Allikas: Politsei ja piirivalveamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles