Pere Leib läheb punktide jahile

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Pere Leib (kollases) vs Pärnu VK.
Tartu Pere Leib (kollases) vs Pärnu VK. Foto: Andus Eesmaa /Järva Teataja

Tartu Pere Leiva võrkpallimeeskond alustab Schenkeri liiga teise ringi kümnemängulist seeriat pühapäeval Tartus, kui võõrustatakse Pärnu võrkpalliklubi.


Tartlased kohtusid möödunud aastal viimati just pärnakatega karikavõistluste poolfinaalis, kus pidid leppima napi 2:3 kaotusega. Nüüd on hea võimalus revanš võtta.

«Mängud sel hooajal on meie vahel olnud tulised,» ütles tartlaste peatreener Rainer Vassiljev. «Algul 1:3, siis 2:3, nüüd võiks kolm olla meie poolel ja neil natuke vähem.»

Kuu aega  pausi

Pere Leiva võistluspaus kujunes pea kuu pikkuseks, sest peale karikavõistlusi 10. detsembril Schenkeri liiga kalendris Tartul mänge ei olnud. Selle aja jooksul on treenitud ja vigastusi ravitud.
Rutiini lõhkumiseks käidi koos suusatamas ja aeroobikasaalis body-pump’i algtõdedega tutvumas.

«Palli oleme ka ikka igal nädalal puutunud,» sõnas Vassiljev. «Pärast karikat küll vähem, aga sel nädalal on trennid täistuuridel käinud.»

Pikk võistluspaus on pereleiblastes omajagu mängunälga tekitanud, teisalt on üht-teist ehk meelest läinud. «Ega midagi hullu pole, paus on kõigil meeskondadel olnud,» sõnas peatreener.
Peale Pärnut ootab 15. ja 16. jaanuaril ees kaks tugevat mängu Lätis Ozolnieki ja Jelgava vastu. Seega peab Pere Leib kohe aasta alguses heas löögihoos olema, et punktilisa saada.

Esimeses ringis saadi Pärnu, Ozolnieki ja Jelgava vastu ainult üks punkt, kui Ozolniekile kaotati 2:3.
Teise ringi lõpus on selged need  kaheksa meeskonda, kes jätkavad play-off-mängudega. Kahe võiduni peetavates veerandfinaalides kohtub põhiturniiri võitja kaheksanda koha võistkonnaga,  teise koha omanik seitsmenda meeskonnaga, kolmas kuuendaga ja neljas viiendaga.

12. ja 13. märtsil peetakse finaalturniir veerandfinaalide võitjate osavõtul põhiturniiri võitja kodusaalis.

Mäng korraga

Praegu on Pere Leib 14 punktiga tabelis seitsmendal kohal. TTÜ on 16 silmaga kuues, Lase/Riga ja Jelgava jagavad 17 punktiga neljandat-viiendat kohta. Seega on neljas koht kolme punkti kaugusel. Tabeli tipus figureerivad Selver 27, Ozolnieki 23 ja Pärnu 22 punktiga.

«Üks võit ja kolm punkti ongi käes. Keegi vääratab ja tabeliseis on hoopis teine,» on Vassiljev optimistlik. «Tuleb võtta mäng korraga ja lõpuks mitte kaheksandaks jääda – Selveriga ei tahaks veerandfinaalis vastamisi minna.»

Veerandfinaalideni on kaks kuud. Esialgu on Pere Leiva eesmärk tabelis tõusta.

Pere Leiva mängud

• 9.01 kodus Pärnu VKga

• 15.01 võõrsil Poliurs/Ozolniekiga

• 16.01 võõrsil Biolars Olaine / Jelgavaga

• 2.01 kodus Daugavpilsiga

• 23.01 võõrsil Valio Võruga

• 6.02 kodus Selveriga

•  13.02 kodus VK Riga / Lase R-iga

•  20.02 võõrsil Kaliningradi RGU-Yantariga

•  26.02 kodus Rakvere Grossi TKga

•  27.02 võõrsil TTÜga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles