Tantsime nüüd kõik ühe aissa!

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Sel nädalal on Lille Maja kuni tänaseni täis elevust, sest improvisatsiooniteater haarab kaasa kõik, kellel on avatud meel ja lennukas fantaasia.


«Nüüd kujutage ette, et olete professionaalne tantsutrupp,» selgitasid kultuuriakadeemia seitsmenda lennu lõpetanud näitlejad Mairi Jõgi ja Kati Ong esimese ülesande sisu. Kui muusika läheb käima, jäljendavad kõik rivi ees seisvat neidu. Ent selleks, et kogu raskus ainult tema kanda ei jääks, tuli leida veel kolm tantsujuhti.

Kui üks tantsujuht ära väsib või enam koreograafia eest vastutada ei taha, pöördub ta teise tantsujuhi poole, kes jätkab pooleli jäänud koha pealt.

Tartu Postimehe fotograafil Margus Ansul oli au panna tantsule nimi. «Aissa?» pakkus Ansu küsivalt juhendajatele otsa vaadates. «See on ühe Kukerpillide loo nimi,» selgitas ta hiljem.

Tantsimine tekitas suurt elevust, siin-seal purskas keegi aeg-ajalt naerma. «Olete vist palju harjutada saanud? Mul jäi alguses ütlemata, et ärge väga kiireid ja keerulisi liigutusi tehke, aga te tulite nendega väga hästi toime!» rõõmustas Kati Ong.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles