Avalikus kohas joojat politsei pigem ei tülita (3)

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Reegel on ju lihtne: avalikus kohas alkoholi tarvitada ei või. Kui aga näpuga järge ajada ja tegelikku elu uurida, siis on see üks neist reeglitest, mida täidetakse võrdlemisi valikuliselt ja ka reegli täitmata jätmise eest karistamine on pigem harv erand.

Korrakaitseseaduses on öeldud, et avalik koht on määratlemata isikute ringile kasutamiseks antud või määratlemata isikute ringi kasutuses olev maa-ala, ehitis, ruum või selle osa, samuti ühissõiduk. Võrdlemisi puine lause ja selle tõlkimine kisub keeruliseks. Lisaks alkoholi tarvitamisele on avalikus kohas keelatud ka alasti viibida. Üldjuhul, sest keelule saab sõnastada erandeid. Tartus võib Pirogovil lahjat alkoholi pruukida, Pärnu naisterannas võib alasti päevitada.

Kui keegi eramaja ees piiramata murulapil õlut joob, ei ole see avalik koht. Tartu linnasekretär Jüri Mölder sõnastas, et avalik koht on see, mis on igaühe poolt kasutatav. 

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles