Homme algab Mailaul

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali avapäeval astub Genialistide klubis üles ka Kadri Voorand.
Festivali avapäeval astub Genialistide klubis üles ka Kadri Voorand. Foto: Tairo Lutter

Juba 13. korda toimuv Tartu autorilaulude festival Mailaul saab alguse homme õhtul, kui kell 18 astuvad Jaani kirikus üles Pastacas ja Odd Hugo. Kokku rõõmustab tänavune festival muusikasõpru üheksa kontserdiga.

Viiendat aastat Mailaulu peakorraldajana ametis olev Juhani Jaeger rääkis, et festivali eeltööd käivad aasta läbi, just selles osas, mis puudutab välisesinejate toomist.

«Nendega tuleb huvi äratamiseks ja kokkulepete sõlmimiseks juba mõnda aega varem suhtlema hakata. Tuleb käia festivalidel, kus nad esinevad, lõplikud kokkulepped sõltuvad muidugi konkreetse festivali aastaplaanidest ja eelarvest,» valgustas Jaeger Mailaulu korraldamise köögipoolt.

Tänavuste väliskülaliste kohale meelitamine polnud Jaegeri sõnul väga keeruline, sest näiteks rootslanna Annika Fehlingi ja ameeriklase Brett Perkinsiga kestab juba kolmandat aastat koostöö seoses sellega, et nad ise on Mailaulu partnerfestivalide Kopenhageni ja Visby autorilaulufestivali korraldajad. «Nad käsid aasta tagasi Eestis loomelaagrit juhendamas ja nii on nende festivalil osalemine selle kolmeaastase koostöö jätk,» rääkis Jaeger.

Festivali pealik nõustus välja tooma ka tema arvates tänavuse festivali tõelise «prääniku». Selleks on laupäeva õhtul Jaani kirikus toimuv kontsert, kus esineb Tallinna rahvusvaheline noorteorkester koos muusikutega, keda pole muidu harjunud orkestri ees esinemas nägema. Nendeks on Triinu Taul, Allan Vainola, Marten Kuningas ja Annika Fehling, kes esitavad koos orkestriga oma loomingut, orkestriseaded on teinud pianist ja helilooja Kirke Karja.

Mailaulu programm

5.mai

Kl 18

Pastacas, Odd Hugo. Tartu Jaani kirik

20

Magali Michaut (Prantsusmaa) / Brett Perkins (USA), Step to Synapse. Tartu Songwriters Club (Kohvik Krempel)

22

Mauno Meesit, Kadri Voorand, Dakooka (Ukraina). Genialistide klubi

6. mai

18

Vinland, Allan Vainola & Unenäopüüdjad. Tartu Jaani kirik

20

Andy Fite & Helin-Mari Arder, Annika Fehling (Rootsi) Tartu Jazzclub

22

Prima Vista pidu: Põhja Konn, Hõbe. Genialistide klubi

7. mai

18

Tallinn International Youth Orcestra, dirigent Álvaro Gómez Gómez. Solistid Marten Kuningas, Allan Vainola, Annika Fehling, Triinu Taul. Tartu Jaani kirik

20

Frederik Küüts,Martin Jonsson (Rootsi). Tartu Jazzclub

22

Mailaulu afterparty. Genialistide klubi

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles