Flamenkokunstietendus jõuab Tartusse

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esitajad: Kalli Pikas (tants), Anton Golovko (kitarr ja laul), 
Jorge Arena (kitarr) ning Stefania Airapetjan (laul).
Esitajad: Kalli Pikas (tants), Anton Golovko (kitarr ja laul), Jorge Arena (kitarr) ning Stefania Airapetjan (laul). Foto: Aleks Abrossimov

7. mai õhtul kell kuus algab Tartu mänguasjamuuseumi Teatri Kodus flamenkokvarteti  Castaño kontsertetendus. Laval on kolm muusikut – Anton Golovko, Jorge Arena ja Stefania Airapetjani – ning tantsija Kalli Pikas.

Kõik nad on kiindunud flamenkokunsti.

Esimest korda anti selles koosseisus soolokontsert 2015. aasta kevadel Tartus. Tookord kandis see pealkirja «Jorge läheb koju», sest trupi ainuke hispaanlasest liige Jorge Arena pidi õpingute lõppemise järel Tartu ülikoolis naasma kodumaale.

Jorge Arena on aga lõpuks Eestis tagasi ning kontserdikava koos uute lisanumbritega valmis.

Sel kevadel on Castaño andnud juba etenduse Tallinnas VAT-teatris ja Viljandi muusikakooli orkestrimajas.

Maikuu esimese nädala lõpul ollakse tartlaste ehk kodupubliku ees.

Kui Eestis on flamenkotantsu harrastatud ja esitatud üle 25 aasta – sellest kümmekond aastat koos kitarrimänguga –, siis laulja kaasamine on olnud raskem.

Seda seetõttu, et julgeid naislauljaid, kes tahaks puhtakujulist spetsiifilist flamenkolaulu õppida ja esitada, pole eriti leidunud. Estefania Airapetjan võttis selle väljakutse vastu ning tema ongi esimene selles vallas.

Kvarteti loomis- ja kooskäimiskohaks on Tartus 17. aastat tegutsev tantsustuudio Duende. Castaño (ee k kastanipuu) esituses näeb publik laval flamenkolaulu, -tantsu ja -kitarrimängu hispaanlasest, venelasest, armeenlasest ja eestlasest noore artisti tunnetamise ja tõlgendamise kaudu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles