Fotod: Tartu lapsed tähistasid merekultuuriaastat kodulinna koristades

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miina Härma gümnaasiumi õpilased käsid talgutel.
Miina Härma gümnaasiumi õpilased käsid talgutel. Foto: Sten Weidebaum

Läinud laupäeval käis Tartu Miina Härma gümnaasiumi koolipere talgutel kodulinna koristamas. Merekultuuriaasta ideedest lähtudes pööras üle  120 talgulise erilist tähelepanu Emajõele, mis on Tartu ajalooline ühendus merega.

Miina Härma kooli lapsed panid käed külge neljas kohas: poisid püstitasid koos õpetajate ja lapsevanematega Emajõe kallastel asuvatele avalikele randadele päästeameti algatatud kampaania raames kaks veeohutusstendi. Üks neist paigutati lodjakoja kõrvale ning teine Emajõe teisele kaldale Jänese raja alguses asuvale rannale.

Vanemate klasside õpilased koristasid Emajõe kallast Sõpruse silla ja Ihaste silla vahelisel suurel alal. Kuna autodel sinna ligipääs puudub, lubas linn kogutud prügi paatidega Emajõe kallastelt minema toimetada.

Nooremate klasside õpilased koristasid samal ajal Raadil asuvat Tartu lumeparki ja kõige pisemad oma kooli õueala. Talgutel osalesid õpetajad, õpilased ja lapsevanemad.

Talgupäev sai teoks Miina Härma gümnaasiumi koolipere ja hooliva klassi stipendiumi algatusrühma eestvedamisel. Hooliva klassi stipendiumi eesmärk on juhtida laste tähelepanu sellistele väärtustele nagu hoolivus ja vastutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles