Pühaste pruulikoda ehitas Tartusse uue õlletehase

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue tehase omanikud Üllar Kaljurand (vasakult), Lauri Eidermann ja Eero Mander ütlevad, et tehas suudab esialgu valmistada 10 000 liitrit õlut kuus. Tulevikus saab tootmist kasvatada poole võrra.
Uue tehase omanikud Üllar Kaljurand (vasakult), Lauri Eidermann ja Eero Mander ütlevad, et tehas suudab esialgu valmistada 10 000 liitrit õlut kuus. Tulevikus saab tootmist kasvatada poole võrra. Foto: Margus Ansu

Kuigi Pühaste nimi on õllesõprade hulgas juba üsna tuntud, kasutasid Tähe tänava lõppu rajatud õlletehase omanikud Eero Mander, Lauri Eidermann ja Üllar Kaljurand siiani teiste pruulikodade teenust ehk mustlaspruuli.

«Minu kodused proovipruulimised said alguse 2011. aastal, aga ametlikult tuli Pühaste nime all esimene õlu välja 2014. aasta novembris,» lausus Mander. Viimase poolteise aasta jooksul on pruulitud kokku 17 erinevat õlut sellistes käsitööõlletehastes nagu Põhjala, Lehe, Tanker ja Õllenaut.

Manderi sõnul oli oma õlletehase rajamise mõte algusest peale olemas, kuid paraku puudus selleks raha. Möödunud suvel võeti aga üheskoos vastu otsus tehas siiski ehitada ning algas eeltöö, et muretseda vajalikud seadmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles