Parimaks tudengibändiks valiti Marakratt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tudengibänd 2016 konkursi võitja Marakratt.
Tudengibänd 2016 konkursi võitja Marakratt. Foto: Argo Ingver/Tartu tudengipäevad

Eile hilisõhtul astusid Genialistide klubis üles muusikakonkursi Tudengbänd 2016 finalistid, kellest aasta tudengilikuma bändi tiitli viis koju punk-kollektiiv Marakratt.

 Parima instrumentalisti tiitli pälvis A3 bassist Erik Grenberg. Parimaks vokalistiks pärjati Jelly Rue solist Ann Vesselov. Publik valis oma lemmikuks ansambel Ropka. Uue Maailma tänavafestivali esinemiskutse pälvis Tori Hobune. Pääsme Amme rocki lavalaudadele teenis Marakratt. Publiku lemmikuks valiti ansambel Ropka, teatasid tudengipäevade korraldajad.

Pileti Amme Rocki lavalaudadele pälvis Marakratt, keda tunnustati ka parima kaverdatud loo eest. Jelly Rue bänd sai ka esinemiskutse Tartu Indiefestile.

Sel aastal tuli finalistidel piiratud aja jooksul finaalkontserdiks lisaks omaloomingulistele lugudele teha ka üks cover, et panna proovile kollektiivide nupukus, vaimukus ja tudengilikkus. Oma versiooni pidid võistlevad bändid tegema Karl-Erik Taukari loost «Vastupandamatu».

Tudengibänd 2016 võitjad valiti välja viie finalisti seast. Nii kirjeldasid kollektiive festivali korraldajad:

Vokaalinstrumentaalansabel A3 kirjeldab ennast, kui kooslust neljast vägagi erinevast inimesest, kes on kokku saanud pelgalt selleks, et rahuldada oma vajadust teha muusikat.

Parima vokalisti tiitli saanud Jelly Rue on Tartust pärit indie pop-rock bänd, kes on tegutsenud alates 2014. aastast. Laulud saavad tavaliselt alguse mõne liikme mõttest, mida proovis koos edasi arendatakse. Inspiratsioon tuleb elust enesest, näiteks ämbritest, mille sisse on astutud või siis vastupidi suurtest kordaminekutest.

Tiitlivõitja Marakratt on punk-roki sugemetega bänd, kelle lood on tõsielulised ning naljatlevad. Rütmikalt agressiivne ja kõikide sageduste võimalikult tugevalt mängimine toob lavale kõva poweri, mis aitab ennast korralikult välja elada.

Ropka on vokaal-instrumentaalne kooslus sõpru, kes arvavad, et neil on maailmale midagi öelda. Muusikaga, muusika kaudu, muusikas, seeläbi oma kohta alles otsides. Omad lood oma maa keeles ja kõlas.

Tori Hobune on psühhedeelne folk-jazz- bänd, mille liikmed said esmakordselt kokku Pärnus koolibändide võistlusel. Teevad, mängivad ja laulavad põnevaid viise, lisades ellu veidi armastust ja sürreaalsust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles