Värvilised pingid tõmbavad tähelepanu laulufestivalile

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pingid Tartu ülikooli raamatukogu ees.
Pingid Tartu ülikooli raamatukogu ees. Foto: Raimu Hanson

Tartu tänavaile on ilmunud vanadest kaubaalustest valmistatud istepingid, mis on võõbatud festvali Mailaul 2016 värvidesse. Neid leidub näiteks raekoja platsil, Jaani kiriku, ülikooli raamatukogu ja džässiklubi juures. Festival toimub 5., 6. ja 7. mail.

Tänavuse Mailaulu kavas astuvad kuulajateette autorid-esitajad Kadri Voorand, Mauno Meesit, Vinland, Odd Hugo, Allan Vainola, Marten Kuningas, Frederik Küüts, Pastacas, Triinu Taul, Põhja Konn, Gorõ Lana ja 5 loops. Esinejate hulgas on ka välismaalasi: Annika Fehling (Rootsi), Andy Fite (USA/Rootsi), Dakooka (Ukraina), Brett Perkins ja Magali Michaut (USA/Prantsusmaa) ning Martin Jonsson (Rootsi).

Lisaks põhiprogrammile toimuvad vabalava kontserdid, «Ööülikooli» salvestus ja töötoad koostöös Elleri muusikakooliga.

Festivali tippsünduseks on Tallinn International Youth Orchestra kontsert, kus koos orkestriga esitavad oma loomingut Allan Vainola, Marten Kuningas, Triinu Taul ja Annika Fehling. Orkestriseadete autor on Kirke Karja. «Orkestrikontsert on ehk kõige erilisem produktsioon ning avab autorilaulu olemuse festivali mõistes,» märkis festivali korraldaja Juhani Jaeger.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles