Tartu ülikooli teaduskooli uueks direktoriks sai Mihkel Kree

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Kree.
Mihkel Kree. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Tartu ülikooli senat valis täna teaduskoolile uue direktori, kelleks sai olümpiaadide osaleja, nende korraldaja ja Eesti võistkondade juhendajana suure pagasikogemusega Mihkel Kree.

Tartu ülikooli õppeprorektor Mart Noorma ütles kandidaate hinnanud ekspertkomisjoni nimel, et Kree võtmeteguriks, miks ta osutus valituks, on tema senine kogemus vedada eest andekatele noortele suunatud tegevusi ja olla noortele isiklikuks eeskujuks oma saavutustega olümpiaadidel ja teadustööde konkursside.

«Teaduskool on Kree näol saanud juhi, kellel on hea ettekujutus nii teaduskooli toimimisest kui ka võimalikest arengusuundades,» märkis Noorma.

Mihkel Kree näeb, et teaduskool võiks oma potentsiaali tulevikus ka välismaal näidata ning suurendada erinevate valdkondade osakaalu teaduskooli tegevuses.

Kree osaleb juba neljandat aastat Saudi Araabia õpilaste rahvusvahelisteks olümpiaadideks ettevalmistuse protsessis. Kuna sealsete õpilaste baasteadmised on nõrgad, korraldatakse rahvusvahelise olümpiaadi tasemele jõudmiseks õpilastele mitmekuiseid intensiivseid treeninglaagreid, kus õppejõude imporditakse näiteks Eestist ja Ungarist.

«Selle kogemuse põhjal näen teaduskoolil võimalust ka teistes valdkondades pädeva õpetamiskompetentsi eksportimisel. Ja teisalt, miks mitte mõelda vajadusel mõnes valdkonnas ka vastava kompetentsi importimisele naaberriikidest,» lisas Kree.

Teaduskooli haare on viimastel aastatel traditsioonilistelt ainetelt, nagu matemaatika, füüsika, keemia, laienenud ka mitmetele uutele õppeainetele, näiteks humanitaaria valdkonna ained on teaduskooli sihtgruppi oluliselt laiendanud.

«Seejuures tuleb jälgida, et säiliks traditsiooniliste ainete senine kõrge tase, aga samas panna tõhusalt käima töö ka uuemates ja väiksema kandepinnaga ainetes,» tõdes Kree.

Teaduskooli direktori ametikohale kandideeris 15 inimest. Uus direktor alustab tööd 1. augustil 2016. Seni koordineerib teaduskooli tööd juhi kohusetäitja Terje Kapp.

Eelmine teaduskooli direktor Viire Sepp lahkus ametikohalt mullu suvel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles