Džungliloos lööb kaasa üle 500 õpilase

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme koolis etendus lavastus "Mowgli".
Tamme koolis etendus lavastus "Mowgli". Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Üks kooliteatri etendus jõuab lavale tavaliselt ühe korra, kuid Tamme kool mängib «Mowglit» lausa neli korda, et lisaks kooliperele saaks tükki vaadata ka Tammelinna rahvas ning õpilased teistest Tartu koolidest.

Kooli direktori Vallo Reimaa sõnul pole tegemist üksnes kooliteatriga, vaid eelkõige pedagoogilise protsessi osaga, mille käigus omandab suur hulk õpilasi lisaks uutele teadmistele ka esinemiskogemust ning koostööoskust. Teatritüki loomise käigus õpiti tundma selle päritolumaa India olustikku ning loomade käitumist, millest käis õpilastele rääkimas zooloog Aleksei Turovski.

Zooloogiat ei pea õpetama õpikulehekülgede järgi, selleks sobib suurepäraselt teatrietendus, leidis kooli näiteringi juhendaja Kersti Loim.

Mowgli lugude autor Rudyard Kipling on pärit Indiast ning autentsema keskkonna loomiseks kasutasid lavastajad sealseid rahvariideid. Indiast oma kodukülast tõid kehakatted Emajõelinna Gyaneshwer Chaubey ja Chandana Basu Mallic.

Tamme kooli 800 õpilasest on etendusega hõivatud ligi 550 noort. Lisaks õpetajad. Kaasa löövad kõik koolis tegutsevad koorid, laulud õpetas selgeks muusikaõpetaja Kersti Aan.

Peaosatäitja rolli kannavad kolm eri vanuses poissi, näidates lapse kasvamist koos huntidega. Tartu Postimees sai tutvuda eile hommikupoolikul viimase prooviga (pildil). «Mowgli» esietendus, kuhu olid kutsutud õpilaste vanemad ja teised tammelinlased, oli Tamme kooli aulas eile õhtul kell 18. Täna kell 11 näidatakse Mowgli seiklusi juba teistele Tartu koolide õppuritele ja lasteaialastele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles