Kütuseprobleemid seiskasid mitu bussi

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna-Tartu ekspressbuss.
Tallinna-Tartu ekspressbuss. Foto: SCANPIX

Kütusesse sattunud vesi jättis pühapäeval teele mitu Sebe bussi, mis senistel andmetel olid kütuse võtnud kahest erinevast tanklast.

Pühapäeva õhtul jäi Paide kandis teele kaks Tartust Tallinna teel olnud bussi, üks oli Tartust väljunud kell 17.30, teine kell 18. Õhtuleht vahendas ühe bussisõitja sõnu, et pärast bussimootori seiskumist oli bussijuht põhjuseks nimetanud solkkütust.

Sebe juhatuse esimees Kuldar Väärsi ütles, et kütuseprobleemid tabasid kuut bussi, nelja tõsisemalt ja võrdlemisi üheaegselt.

Uurimine käib

«Meie sisejuurdlus on käimas, kui sellega kuhugimaale jõuame, saame hakata järeldusi tegema,» ütles Väärsi. «Ega tänasel päeval kellegi peale näpuga näidata ei saa.»

Senise uurimise põhjal oli kõige tõenäolisemalt busside kütusesse sattunud vett. See oli kogunenud kütusefiltrisse, kus jäätus ja lõpuks ummistas filtri.

Mis asjaoludel ja kuidas, tahab ettevõte aru saada.

Kas bussid, millega probleemid tekkisid, tankisid ühel ajal ja ühest kohast? «Seda me paneme veel kokku, aga esialgu paistab küll nii,» vastas Väärsi eile hommikupoolikul. «See tankla oli Tallinnas. Viga kohe välja ei löönud ja see ongi see põhjus, miks me enne kellegi peale näpuga näitamist tahaks oma juurdluse lõpule viia ja olla põhjuses kindlad.»

Õhtuks oli selgunud, et mõni buss oli tankinud siiski teises tanklas, ühtki nime Sebe esialgu välja öelda ei taha.

Hüvitised võimalikud

Teele jäänud sõitjad viidi sihtkohta asendusbusside või järgmise sundpeatuse paika jõudnud liinibussiga.

Viivitusest tingitud kahjude hüvitamisel lähtub ettevõte laekunud avaldustest, kuid eilseks ei olnud kõnealuste toppama jäämistega seoses esitatud ühtki hüvituse taotlust.

Väärsi märkis, et kui bussi teele jäämise tõttu peaks keegi laevast või lennukist maha jääma, siis nende kahjude hüvitamist bussifirma enda kanda ei võta.

Vahejuhtumit hindas ta üsna tavatuks: «Kütusega seonduvaid probleeme ei ole meil olnud, seetõttu on juhtunu mõneti üllatav ning me ei taha ka järeldustega kiirustada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles