Tartul on tänavu töötutele pakkuda 15 000 tasustatud töötundi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reha.
Reha. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Tänavu pakub Tartu linn töötutele sama palju avaliku töö tunde kui eelmisel aastal. Peamiselt on linnal pakkuda heakorra- ja koristustöid, lumekoristust, aedade ehitamist ning teisi lihtsamaid ehitus- ja remonditöid.



Eelmisel aastal osales linna pakutavatel avalikel töödel keskmiselt 30 töötut kuus. Ühtekokku käis mullu avalikke töid tegemas peaaegu kolmandiku võrra rohkem inimesi kui 2009. aastal.

Tartu töötukassa Tartumaa osakond sõlmisid ka alanud aastaks lepingu avalike tööde korraldamiseks Tartus. Lepingu kohaselt edastab linn oma allasutustelt ja partneritelt kogutud tööpakkumised töötukassale, kes vahendab vabad kohad huvilistele.

Linnaeelarvesse on avalike tööde kuludeks planeeritud 38 347 eurot (ligi 600 000 krooni). «Tänavu saame töötutele välja pakkuda rohkem kui 15 000 avaliku töö tundi, mis on umbes sama palju kui möödunud aastal,» rääkis pressiesindaja vahenduse sotsiaalabi osakonna peaspetsialist Indrek Rohtla.

Töötasu avalikel töödel osalejatele maksab linn. Tänavu on see 1,92 eurot (30 krooni) tunni eest, mis on suurem tasu kui valitsuse poolt kehtestatud tunnipalga alammäär (1,73 eurot).

Tööturuteenuste ja -toetuste seaduse kohaselt tohivad töötud teha avalikke töid 50 tundi kuus. Töötutele pakutakse tööd linna allasutustes ja linna osalusega sihtasutustes ning mittetulundusühingute ja lepingupartnerite juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles