Palavik, väsimus, köha – kas vähk? (2)

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õde Natalja Luppova meelest saavad inimesed vähki haigestumise riske vähemaks võtta kas või sellega, et külastavad perearsti kord või paar aastas ka siis, kui tunnevad end täiesti tervena.
Õde Natalja Luppova meelest saavad inimesed vähki haigestumise riske vähemaks võtta kas või sellega, et külastavad perearsti kord või paar aastas ka siis, kui tunnevad end täiesti tervena. Foto: Sille Annuk

Kui hematoloogia-onkoloogia kliiniku õde Natalja Luppovat kutsuti juhtima vestlusringi «Kuidas ennetada vähki», vastas ta kõigepealt, et vähki ei ole võimalik ennetada ja sellist loengut tema pidada ei saa.

«Kui vähki saaks ennetada, siis me seda ka teeksime ning niisugust haigust ei eksisteeriks enam,» põhjendas ta.

Homme Tartu tervishoiukõrgkoolis aset leidval tervislikul neljapäeval on Natalja Luppova aga kohal ning juhib vestlust, mille pealkiri kõlab pisut teisiti: «Millised on vähkkasvajatesse haigestumise riskid ja kuidas pöörata tähelepanu varajastele sümptomitele».

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles