10-aastane poiss jälgis läbi kaamera kooli lava ehitust

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Ressil meeldib katsetada uusi asju. Mullu oma sünnipäeval õppis ta selgeks źongleerimise, tänavu filmimise.
Joosep Ressil meeldib katsetada uusi asju. Mullu oma sünnipäeval õppis ta selgeks źongleerimise, tänavu filmimise. Foto: Erakogu foto

Joosep Ress sai valmis Tartu kesklinna kooli uue lava ehitusest ilmeka videoloo. Ta ise käib sellesama kooli viiendas klassis.

Filmi tegi Joosep oma väikse seikluskaameraga, mille ta pani tööd ja töömehi automaatselt pildistama iga teatud aja tagant. Kesklinna kooli lava ehitati 16. aprillist kuni 21. aprillini ning Joosep Ressi filmi pikkuseks sai 29 sekundit.

Uus lava avatakse kõnede ja väikse kontserdiga 24. aprillil kell 11.15 ehk kooli kogukonnakonnapäeval - see on Supilinna festivali hoovide päeva üks sündmusi.

Raha lava ehituse toetuseks hakati koguma aga juba eelmise aasta kogukonnapäeval, mil lastevanemail lava ehitamise idee tekkis ning nad avasid sel eesmärgil koolis annetuskohviku.

Ka tänavu on Kesklinna kooli kogukonnapäeval annetuskohvik lahti, ja seekord läheb tulu helitehnika ostuks.

Kesklinna kool kuulub Tartu linna kogukonnakoolide projekti Tuluke, mille kõik neli kooli – Tartu Kesklinna Kool, Tartu Forseliuse Kool, Tartu Karlova Kool ja Tartu Mart Reiniku Kool – said Tartu linna haridusosakonnalt projekti õnneliku läbimise puhul eile suure märgi kirjaga «Kogukonnakool».

Kesklinna koolis kinnitatakse see märk pühapäeval seinale, avatakse lava ning ka kooli siseliikumisrada. Edasi pakub see päev võimaluse osaleda kõigil huvilistel töötubades või siis teha sporti, teatrit, filmi või muidu ilusaid asju, mängida ja mööda maja ringkäike teha ning kosutada end mitmes, eri maitseid pakkuvas kohvikus, sealhulgas lastevanemate annetuskohvikus.

«Kõige erilisem on aga ikkagi see, et lapsevanemate algatusel see lava mõte üldse tekkis,» jagas lapsevanem Kristel Ress täna oma rõõmu. «Et me suutsime koguda kohvikuga raha ja et Annika Paku tõsise organiseerimistöö tulemusena see ongi nüüd päriselt valmis. Meie aulas on halb akustika ning kui lisaks selllele, et last esinemiste ajal ei kuule, teda ka näha ei saa, siis on emadel ja isadel seal ürituste ajal väga kurb istuda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles