Bussipeatusi valgustab päike

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepi vallavanem Mikk Järv (vasakul) ja majandusnõunik Ülar Kõrge osutavad Magari bussipeatusele, mis on üks viiest päikesejõul töötava valgusti saanud bussipeatusest.
Kanepi vallavanem Mikk Järv (vasakul) ja majandusnõunik Ülar Kõrge osutavad Magari bussipeatusele, mis on üks viiest päikesejõul töötava valgusti saanud bussipeatusest. Foto: Kristjan Teedema

Teadupärast on maal bussipeatuste eest hoolitsemine puhtalt omavalitsuste ülesanne. Ent kui vald soovib peatuse ohutust parandada ja seda valgustada, võib elektri vedamine liinidest kaugemale osutuda väga kalliks. Põlvamaa Kanepi vald otsustas võtta peatuste valgustamisel appi päikeseenergia.

Hiljuti valis vald välja viis bussipeatust, mille kõrvale püstitati puitpostid ning Pärnu firma ProLed Group paigaldas nende otsa leedvalgustid, mis saavad kogu vajamineva elektrienergia päikesepaneeli ja akuga varustatud seadmest.

Seal, kus rohkem lapsi

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles