TÜ ingliskeelsetest õppekavadest eelistati ITd

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu ülikooli 19 ingliskeelsele bakalaureuse- ja magistriõppekavale ning arstiteaduse integreeritud õppekavale esitati 2279 avaldust. Neist 194 avaldust esitasid Eesti päritolu kandidaadid.

Kõige rohkem avaldusi esitati nagu mullugi IT-erialadele: informaatika õppekava sai 242 avaldust välisüliõpilaskandidaatidelt ja 40 Eesti päritolu kandidaatidelt ning tarkvaratehnika õppekava vastavalt 277 ja 41 avaldust, vahendas ülikooli pressiesindaja.

TÜ tarkvaratehnika magistriõppekava programmijuht Marlon Dumas avaldas heameelt väga tugevate avalduste üle. «Mul pole kahtlustki, et need avaldused on ühed kvaliteetsemad, kui mitte kvaliteetseimad, mis meil on kunagi sellel magistriõppekaval olnud,» sõnas ta.

Nii Eesti kui ka välismaa üliõpilaskandidaatide seas oli populaarne ka rahvusvaheliste suhete ja regiooni uuringute õppekava, kuhu esitati avaldusi vastavalt 185 ja 31.

Rahvusvaheliste suhete ja regiooni uuringute õppekava programmijuht, Tartu ülikooli rahvusvaheliste suhete teooria professor Eiki Berg ütles, et inimeste huvi õppekava vastu võib seletada rahvusvaheliste suhete keerulise hetkeseisuga: Ukraina kriis, ISIS, Euroopa Liidu sisemised vastuolud ja migratsioonisurve, on vaid mõned märksõnad, mis leiavad selle programmi vahendusel parema mõistmise.

Vastuvõtt läks hästi ka esimest korda avatud õppekavadele: bakalaureuseõppe loodusteaduste ja tehnoloogia õppekava sai kokku 118 avaldust ning rahvusvahelise õiguse ja inimõiguste õppekava 66 avaldust.

Õppimissoove saabus kokku 108 riigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles