Tartumaa puhkpilliorkestrid kutsuvad kuulama

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkpillimuusuka. Illustreeriv foto.
Puhkpillimuusuka. Illustreeriv foto. Foto: Kristjan Teedema

Tiigi seltsimaja teatel kogunevad pühapäeval, 24. aprillil Vanemuise kontserdimajja Tartu linna ja maakonna puhkpilliorkestrid, kelle esinemisele on linlased oodatud kaasa elama.

See on haruldane ja ainulaadne kontsert, milletaolist ei mäleta ka staažikad dirigendid ja pillimehed, kinnitas seltsimaja direktor Riho Leppoja. Orkestreid on kuuldud-nähtud küll ühist repertuaari ja koos mängimas Tartu ja Tallinna laulupidudel, kuid nüüd astuvad kõik kollektiivid publiku ette ükshaaval.

Esindatud on nii noortekollektiivid kui ka juba teatud-tuntud orkestrid. Kavas on teoseid eesti puhkpillimuusika isaks loetud David Otto Wirkhausilt, klassikatöötlusi, nüüdisaegsete heliloojate põnevat ja värvikirevat loomingut ning pop- ja rokkmuusika arranžeeringuid. Korraldajad on kindlad, et igav ei hakka kellelgi.

Osalevad puhkpilliorkester Tartu ja Tartu rivitrummide ansambel, Tartu Mart Reiniku kooli puhkpilliorkester, Tartu Karlova kooli puhkpilliorkester, puhkpilliorkester Forte, Heino Elleri nimelise Tartu muusikakooli puhkpilliorkester, Väägvere pasunakoor, Tartu II muusikakooli, Tartu Tamme kooli ja Tartu Tamme gümnaasiumi õpilaste koondorkester, Tartu I muusikakooli puhkpilliorkester, Tartu ülikooli akadeemiline puhkpilliorkester Popsid, Elva linna puhkpilliorkester ja puhkpilliorkester Tamme.

Kontsert algab pühapäeval kell 16. Lisateavet saab veebiaadressidelt tiigiseltsimaja.tartu.ee või kultuuriaken.tartu.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles