Tehniline rike rikkus hea plaani

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuigi üle öö kroonidest eurodeks muutunud raha lausa sügeleb taskus, on mul kindel plaan alustada aastat väikse sissetulekuga, mitte väljaminekuga. Nii seangi 1. jaanuari hommikupoolikul sammud koduse Karete Konsumi poole, taarakott näpus.


Tean juba ette, et saan vastu pükse, sest plastpudelid ja plekkpurgid maksavad sel aastal vähem, kui eelmisel aastal nende eest välja käisin. Nimelt on alates 1. jaanuarist A-tähisega plastpudelite pant senise 50 sendi asemel 0,03 eurot ehk 0,47 kroonisenti, C- ja D-tähisega pakendite eest saab pärast euro kasutuselevõttu senise krooni asemel 0,06 eurot ehk 94 kroonisenti.

Sissetulek jääb sedapuhku aga tulemata, sest taaraautomaati on tabanud 1. jaanuari hommikul tehniline rike, millest annab teada uksele kleebitud kiri. Uks on lukus ja pole kelleltki küsida, kas oleks mõtet veidi oodata. Ohkan ja lohutan end juudi vanasõnaga «Inimene mõtleb, jumal naerab».

Esimest korda elus tunnen oma nahal, kui narr on taarakotiga koju tagasi minna.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles