Nädalavahetusel on au sees raamatud ja roosid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatud ja roosid on olnud Tartu ülikooli raamatukogu fuajees käsikäes ka mõnel eelmise aasta raamatu ja roosi päeval.
Raamatud ja roosid on olnud Tartu ülikooli raamatukogu fuajees käsikäes ka mõnel eelmise aasta raamatu ja roosi päeval. Foto: Kristjan Teedema

Kirjandusfestivali Prima Vista eelüritused saavad alguse 23. aprillil ehk raamatu ja roosi päeval. Mitmekesine programm kulgeb korraga Tartu kaubamaja Apollos ja Tartu tähetornis.

Nagu varasematelgi aastatele, jagatakse kaubamajas külastajatele roose. Kui see  kinkida kaubamaja Apollo poe müüjale, saab vastukingiks raamatu. Lisaks roosidele ja raamatutele jagavad sel päeval Apollos raamatusoovitusi Vahur Afanasjev, Mati Laos, Merle Liivak, Piret Bristol ja Mart Kivastik, teatasid korraldajad.

Sel aastal seab end kirjanduse lainele Tartu ülikooli muuseum koos filiaalidega. Põhjuse selleks annab hiljuti Tartule antud Unesco kirjanduslinna tiitel.

Raamatu ja roosi päeva põhiprogrammi raskuskese langebki Struve kaarel paiknevale Tartu tähetornile, kus lisaks päev otsa kestvale raamatulaadale pakutakse tasuta ulmekirjanduse- ja filmide teemalisi programme nii lastele kui täiskasvanutele.

Tähetorni programm kulmineerub kirjanduskonkursi «Esimene samm» laureaadi väljakuulutamise ja esinemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles