Maamess võib tuua Tartu liiklusse seisakuid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus liigub Maamessi eel ja järel palju rasketehnikat, messi ajal muudavad liikluse Tähtvere linnajaos väga tihedaks aga messi külastajad.
Tartus liigub Maamessi eel ja järel palju rasketehnikat, messi ajal muudavad liikluse Tähtvere linnajaos väga tihedaks aga messi külastajad. Foto: Kristjan Teedema

Sel nädalal Tartus peetav rahvusvaheline maamess toob Tähtvere väljale kokku kümneid tuhandeid huvilisi. Suur hulk rahvast tähendab aga ka tavapärasest suuremat liiklusvoogu, mistõttu peavad autojuhid arvestama võimalike liiklusseisakutega.

Tihedama liiklusega tuleb arvestada eelkõige Tähtvere, Betooni ja Fr. R. Kreutzwaldi tänaval terve nädala vältel, teatasid maamessi korraldajad. Nädala esimeses pooles sõidavad  maamessile läbi linna ka rasketehnika, mis liigub aeglaselt. Masinaid hakatakse messiplatsilt ära viima pühapäeval.

Neljapäevast laupäevani tuleb kõige suurema liikluskoormusega arvestada hommikusel tipptunnil ning pärast messi sulgemist, kuid ka keskpäeval on liiklusvool tavapärasest tõenäoliselt aeglasem. Kindlasti tasub silmas pidada ka arvukaid jalakäijaid, kes tänavaid ületavad.

«Palume linnarahvalt mõistlikku suhtumist ning tähelepanelikkust. Kindlasti tuleb jälgida reguleerijate korraldusi ja üles seatud ajutisi liiklusmärke,» ütles maamessi projektijuht Margus Kikkul.

Korraldajad soovitavad Tallinna poole liikumisel võimaluse korral kasutada Fr. R. Kreutzwaldi tänava asemel Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa maanteed.

Kuidas maamessile minna?

Kõige mugavam on messile sõita ühissõidukiga. Peatuses Tartu Näitused peatuvad linnaliinibussid nr 6, 8, 16, 16A ja 20. Kes plaanivad maamessile siiski autoga minna, peavad arvestama, et messikeskuse parkla on avatud ainult eksponentidele. Külastajatele on avatud laululava parklad, kus parkimine on tasuta. Laululava parklast saab messile läbi maaülikooli territooriumi.

Jättes auto kesklinna, on messikeskusesse võimalik minna jala või rendijalgrattaga – esimest korda pannakse maamessi ajaks käima jalgrattalaenutus. Jalgrattaid saab rentida ja tagastada Tartu turuhoone juures ning maamessi linnapoolse sissepääsu vahetus läheduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles