Tartumaa valib taas aasta küla

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartumaal käivad jälle parima küla otsingud.
Tartumaal käivad jälle parima küla otsingud. Foto: Margus Ansu

Külaliikumine Kodukant Tartumaa kuulutas koostöös Tartu maavalitsusega välja Tartumaa aasta küla 2016 konkursi, millele võib esitada küla, külade piirkonna või aleviku.

Ettepanekuid saavad teha omavalitsused, kodanikeühendused ja üksikisikud. Kandidaadi kohta täidetud ankeet (tartumaa_aasta_kyla_2016_ankeet) tuleb saata e-postiga aadressile konkurss@kodukanttartumaa.ee hiljemalt 5. juuniks.

Külade hindamisel arvestatakse kogukonna ühtsust ja arengut kolmel viimasel aastal, koostöövalmidust, avatust, tuntust maakonnas ja kaugemal, küla välisilmet ja heakorda, atraktiivsust, elanike osalemist kultuuri- ja spordiüritustel, koostööd omavalitsusega ja küla arengukava olemasolu.

Hindamiskomisjoni kuuluvad Tartu maavalitsuse, Kodukant Tartumaa, Tartu Ärinõuandla ja Tartumaa Omavalitsuste Liidu esindajad, kes tutvuvad välja pakud küladega kohapeal suve lõpus.

Võitja kuulutatakse välja Tartumaa kodanikeühenduste nädalal novembris.

Tartumaa aasta küla 2016 osaleb üleriigilisel aasta küla konkursil 2017. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles