Fotod: Sepa jalgpallikeskuses löödi kopp maasse

Kaspar Koort
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vanale Sepa staadionile toodi täna hommikul kaks ekskavaatorit ning algasid ehitustööd, mille tulemusel kerkib Tartusse linna esimene altküttega jalgpalliväljak.

Sepa jalgpallikeskust vedavale JK Tammekale on viimased nädalad möödunud kibekiires tempos: esmalt saadi linnalt kätte vajalikud load ja kooskõlastused ning läinud reedel allkirjastati leping ehitushanke võitnud Jaagor Grupiga. Veel enne reaalsete ehitustööde algust puhastati staadioni territoorium ka võsast ja puudest.

Sepa jalgpallikeskuse taristujuht Kaarel Kiidron tõdes, et kui algselt planeeriti ehituse maksumuseks 450 000 eurot – millest 150 000 koguti palju tähelepanu pälvinud ühisrahastuskampaania abil – siis lõplikuks hinnaks kujuneb 500 000 eurot, mistarvis tuleb klubil ka täiendavat pangalaenu võtta.

«Eks eelarve on võimalikult minimaalseks aetud, kuid ka ehitajal endal on sportlik huvi mängus, et see asi siin valmis saada,» ütles Kiidron.

Möödunud aastal Annelinna kunstmurustaadioni renoveerinud Jaagor Grupi juhatuse liige Ingmar Kiidjärv märkis, et objekti ehitusega ei teenita ühtegi senti kasumit ning pigem tuleb teatud kulud ka ettevõttel endal katta. Kuid antud juhul ei olegi eesmärgiks mitte kasum, vaid see, et Tartu saab juurde uue staadioni, andis Kiidjärv mõista.

Kuna staadion peaks valmis saama juba juuli alguseks, tuleb ehitajal tööle kõvasti pihta anda ning Kiidjärve sõnul on staadionil ehituse tipphetkel tööl kindlasti üle viiekümne mehe. Pärast pinnase koorimist hakatakse tegelema drenaažiga ning juba kuu aja pärast peaks algama küttesüsteemi paigaldus. Soomest toodav kõige uuema põlvkonna kunstmurukate, mis vastab FIFA 2 Star standardi nõuetele peab maha minema juuni keskel.

Paralleelselt rajatakse staadioni ümber ka aed, paigaldatakse valgustuspostid ja riietusruumid. Lisaks tuleb kunstmuruväljaku kõrvale naturaalmuruga harjutusplats, muruseeme külvatakse mulda juba järgmise nädala lõpus. Muuseas, staadionile peaks juba lähiajal paigaldatama ka nn staadionikaamera, mille vahendusel kõik huvilised staadioni ehitusele reaalajas kaasa saavad elada.

Ühtlasi avaldas Tammeka, et uuele staadionile otsitakse ka nimesponsorit. «See on Eesti kõige vingema stooriga staadion, mille ehitamiseks koondusid tuhanded inimesed. Nüüd otsime partnerit, kes aitaks sellel lool jätkuda,» ütles Kaarel Kiidron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles