Sulgpallurid kontrollisid ülikooli spordihallis vormi

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Segapaarismängu finaalis heitlesid Raul Käsner / Helina Rüütel ja Soome-Eesti segapaar Eetu Heino / Getter Saar. Paremaks osutusid Rüütel ja Käsner.
Segapaarismängu finaalis heitlesid Raul Käsner / Helina Rüütel ja Soome-Eesti segapaar Eetu Heino / Getter Saar. Paremaks osutusid Rüütel ja Käsner. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel peeti Tartu ülikooli spordihallis sulgpalli Eesti GP-sarja viies etapp, mis tõi võistlema enamiku meie tippudest. Mitmete jaoks neist oli Eesti GP peaprooviks enne nädala pärast algavaid Euroopa meistrivõistlusi Prantsusmaal.

Võistluste peakorraldaja Heiki Sorge kirjelduse järgi osales seekordsel GP-võistlusel 150 sulgpallurit Venemaalt, Soomest, Lätist ja Eesti erinevatest klubidest. Võisteldi neljas erinevas tugevusklassis ja viies mänguliigis.

Meistriliigas olid kohal kõik peale Kati Tolmoffi, kes püüdis samal ajal olümpiale pääsuks hädavajalikke punkte Peruus. Seal saavutas ta kolmanda koha, mis viis teda olümpiapiletile tublisti lähemale.

Meesteüksikmängus oli oodata finaalis tulist lahingut, sest seal kohtusid vanad konkurendid Raul Must (Triiton) ja soomlane Eetu Heino. 59 minutit kestnud finaali võitis Raul Must kolmes geimis õige napilt 24-22; 19-21; 21-19.

Naisteüksikmängus finaali jõudsid ettearvatult Laura Vana(TTÜ) ja Getter Saar (Tondiraba SK). Laura Vana pani kindlat oma paremuse maksma ja võitis kahes geimis 21-8; 21-13.

Meestepaarismäng kujunes samuti publiku maiuspalaks, sest kaarte segasid Raul Must ja Rainer Kaljumäe. Finaali jõudsid oodatult valitsevad Eesti Meistrid Raul Käsner / Kristjan Kaljurand (TÜASK) ning Raul Must / Rainer Kaljumäe. 49 minutit kestnud finaali võitsid Raul Käsner ja Kristjan Kaljurand kolmes geimis 19-21; 21-18; 21-14.

Naistepaarismängus finaalis võitsid Nõo SK tüdrukud Helina Rüütel / Kristin Kuuba kahes geimis oma viimaste aastate tõsisemaid konkurente Kati-Kreet Marran / Sale-Liis Teesalu (Nõo SK / Triiton) 21-19; 21-12.

Segapaarismäng kujunes jälle oodatult huvitavaks, kus võitjat on alati väga keeriline ennustada. Finaalis kohtusid Raul Käsner / Helina Rüütel ja Soome-Eesti segapaar Eetu Heino / Getter Saar. Esikoha võitsid kolme geimilises kohtumises Raul Käsner ja Helina Rüütel seisuga 21-15; 11-21; 21-19. Ühtlasi tulid nad koos võistluse kahekordseteks võitjateks meistriliigas.

Esiliigas saavutasid esikoha üksikmängudes Reimo Rajasalu ja Merit Mägi ning paarismängudes Andreas Eskor / Robert Sokman, Karina Seero / Victoria Sulbi ja Tarmo Tubro / Elina Elkind.

Teises liigas võitsid esikoha üksikmängudes Pasi Salhoja ja Aivi Kaljuvee ning paarismängudes Pasi Salhoja / Auno Tolonen, Isabel Normann / Ramona Üprus ja Auno Tolonen / Kati Rüütelmaa.

Kolmanda liiga võitsid üksikmängudes Udo Sulp ja Maria Harjo ning paarismängus Indrek Kesküla / Arne Võidula.

GP-sarja finaalvõistlus on kavas Tallinnas 21. mail. Tartus saab heal tasemel paarismänge näha 7. mail Paarissulgede võistlusel, täpsustas Heiki Sorge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles