Galerii: Pardiralli sellid said korda võistlusvormi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile hommikul oli Soinastes, Laine Üti kodus kollaste kummipartide vastuvõtuks keset tuba kaks suurt lauda paigutatud nii, et selle ümber mahtus toimetama  vähemalt 15 inimest. Puhastusvahendid, noad ja liimipüstol ootasid samuti.

Poole üheteistkümne paiku keeras väravasse kolm ruumikat sõiduautot, mis olid pungil kümnetuhandest kollasest linnupojast ehk tänavustest pardiralli osavõtjaist.

Pardid olid talvitunud Vändras, sest seal asub pardiralli juhi Ragnar Põllukivi naise vanemate kodu ning seal on käepärast ka üks tohutu suur lakapealne, kus partidel oli pärast mullust võistuujumist mõnus taheneda.

Nii Laine Ütt kui Ragnar ja Piret Põllukivi ning terve rida teisi inimesi, kes olid laupäevaks Soinastesse sõitnud, on kõik Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu liikmed. Kohal olid ka Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefondi juht Küllike Saar, kommunikatsioonijuht Merili Kärner ja vabatahtlikud, sest ka lastefond on tänavu pardirallile tõhusalt kaasa aitamas.

11. juunil leiab nimelt Kadriorus aset juba kolmas niisugune sündmus ning kuna igal aastal ujuvad võidu ikka ühed ja samad kummipardid, siis selleks, et kõik linnupojad võrdselt hästi vee peal püsiksid, tuli nende keres olev väike auguke liimiga uuesti täita. Ka nende numeratsioon üle vaadata ja iga pisiasi kontrollida.

Ragnar Põllukivi ütles, et tema koos oma naise Piretiga on sattunud Vähihaigete Laste Vanemate Liidu liikmeks saatuse tahtel. Eelmisel aastal röövis raske haigus neilt poja. Poeg oleks mullu saanud 16-aastaseks. 10 aastat, 3 kuud ja 11 päeva sellest elust võitles see vapper poiss ajukasvajaga, elades üle kuus operatsiooni ning ridamisi keemia- ja kiiritusravikuure.

Ragnar ja Piret Põllukivi ütlevad, et koos oma pojaga on nad läbi käinud sõnulkirjeldamatu teekonna. Jah, nemad on oma lapse kaotanud, aga nad peavad loomulikuks, et jätkavad vähihaigete laste vanemate liidus tegutsemist nii nagu paljud teised nende saatusekaaslased ning ikka selleks, et toetada neid haigeid lapsi ja nende vanemaid, kes tuge ja tähelepanu just praegu kõige rohkem vajavad.

Pardiralliga kogutud annetused lähevad Eesti Vähihaigete Laste Vanemate Liidu tugikeskuse loomise ja sealsete teenuste toetuseks. Eelmisel aastal läks näiteks 30 000 eurot ka laste jälgimismonitoride soetamiseks Tartu Ülikooli Kliinikumi hematoloogia-onkoloogiakliiniku osakonna haiglapalatitesse. Eesseisev ralli teenib samu eesmärke, lisaks võimaldatakse selle rahaga raskelt haigetele lastele ravitoidusegusid.

Pardinumbrite müük annetuskeskkonnas pardiralli.ee peaks avanema eelseisval nädalal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles