Sadamateatris esietenduvas noorte lavastuses tuleb mängu vesi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen lavastusest.
Stseen lavastusest. Foto: Kristjan Teedema

Vanemuine esietendab laupäeval Sadamateatris lavastuse «Ilus on noorelt ...», mis on valminud trupi ühistöös. Märksõnad on äärmuslik vabadus, kirg, keevalisus, kohalolu, jõud, ilu, valu, viha, mäss, värskus, tundelisus, julgus, hirm, armastus, õnnetunne, kurbus, energia, seksuaalsus, mure, äärmuslikkus, harmoonia, nali ja naer. Mängu tuleb ka vesi – läheb lausa veesõjaks.

Lavastuse autor Mehis Pihla lõpetab sel kevadel lavakunstikooli dramaturgi õppesuunal. «Ilus on noorelt ...» lavalisest tegevusest koorub välja sõnum, mis seisneb Pihla sõnul tähelepanekus, et noorus on mõtteviis, mitte vanus ja välimus.

Kaaslavastaja ja helikujundaja on Kiwa. Näitetruppi kuuluvad Linda Kolde, Marian Heinat, Kärt Tammjärv, Jaanika Arum, Markus Dvinjaninov, Veiko Porkanen, Külliki Saldre, Merle Jääger ja Jaanus Tepomees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles