Pühapäevaste rattamatkade sari alustab taas

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõik jalgratastega matkama!
Kõik jalgratastega matkama! Foto: MTÜ Tartu rattamatkad

MTÜ Tartu Rattamatkad alustab aprilli lõpus oma teist hooaega. Möödunud aastal osales matkasarjas üle 120 rattasõbra ja üheskoos sõideti läbi 13 158 kilomeetrit.

MTÜ Tartu Rattamatkad on mittetulundusühing, kes korraldab Tartu pühapäevamatkade sarja. Käesoleval aastal on matkasarja sihtkohtadeks mõisad ja mõisapargid.

Sarja korraldajad loodavad, et see aitab tartlastel oma kodukanti paremini tundma õppida, propageerib jalgrattasõitu kui keskkonnasäästliku eluviisi ning kutsub pered ja sõpruskonnad ühiselt vaba aega veetma. Kontrollpunktid on suveperioodil avatud kaheteistkümnel pühapäeval Tartumaa erinevais paigus.

Sihtkohad on välja valitud eelkõige selle järgi, et kontrollpunkt jääks Tartust maksimaalselt kahekümne kilomeetri kaugusele. Teine kriteerium on seotud ajalooga ning sihtkohas asuva mõisakompleksi seisukorraga.

Pühapäevaste rattamatkade formaat näeb ette, et matkajad alustavad liikumist oma kodust enda poolt valitud kellaajal ja sõidavad ratastega matka kontrollpunkti enda poolt valitud marsruudil. Matkapunktid on igas sihtkohas avatud ajavahemikus kella 11.00 kuni 14.00. Kõik matkajad vastutavad liikluseeskirjade täitmise ja oma turvalisuse eest ise.

Iga matkast osavõtja registreeritakse kontrollpunktis ning hooaja lõpus loositakse osalejate vahel auhindu. Loosirattasse pääsevad aga ainult need matkasõbrad, kes külastavad vähemalt pooli kalendris olevatest sihtkohtadest.

Kontrollpunktides pakutakse osalejatele juua (vesi, morss/spordijook või tee), pisut näksimist, hädapärast jalgratta remondivõimalust ning alati ka mingit sihtkohale omast huvitegevust.

2016 hooajal on kalendris 12 matkapäeva ja osalemine Tartu rattamatkade poolt korraldatavatel matkadel on kõigile tasuta.

Rattamatkade kava:

Foto: MTÜ Tartu rattamatkad
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles