Tüdrukute osakaal IT-õppesse astumisel on pigem langev

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutihiir.
Arvutihiir. Foto: SCANPIX

Laupäeval toimub Tartu Ülikoolis IT-teemapäev, kuhu on oodatud eelkõige gümnaasiumis õppivad tüdrukud, et julgustada neid tulevases erialavalikus nägema ühe võimalusena kiiresti arenevat IT-sektorit.

IT-päeva eesmärk on tutvustada tüdrukutele IT-eriala kui potentsiaalset õppimise- ja karjäärivalikut ning anda võimalus sõbralikes ja turvalistes töötubades programmeerimist ja robootika lahendusi proovida, teatas TÜ esindaja. Oma kogemusi ITs jagavad edukad IT-spetsialistid.

TÜ arvutiteaduse instituudi turundus- ja kommunikatsioonispetsialist Mari Krusten ütles, et huvi IT-õppe vastu on Tartu Ülikoolis iga-aastaselt tõusnud, kuid trend näitab, et see tõuseb suuresti noormeeste, mitte neiude arvelt.

«Kümne aasta vastuvõtustatistika näitab, et tüdrukute osakaal IT-õppesse sisse astumisel on pigem langev,» rääkis Krusten.

Krusten arutles, et tegelikult ei ole ühtegi põhjust ega takistust, miks naised ei peaks IT-s edukad olema. «Siiani levib väärarusaam, et reaalteadused on meeste ala, tõdes ta. «Soovime IT-päeval näidata vastupidist, et IT-erialal saavad tüdrukud väga edukalt karjääri teha ning valitud esinejatega tõestada, et tööandjad hindavad TÜ laiapõhjalist ja praktilist IT-haridust, nii et IT-sektoris on arenguvõimalused ja töökoht tüdrukutele kindlasti garanteeritud.»

Sündmust korraldab Tartu Ülikooli arvutiteaduse instituut koostöös Microsoft Eestiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles