Linn ehitab koostöös JK Tammekaga uue mänguväljaku

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Näide uue mänguväljaku piirdeaia kavandist.
Näide uue mänguväljaku piirdeaia kavandist. Foto: Tartu linnavalitsus

Sel nädalal algavad tööd Sepa staadioni naabruses asuval Jalaka 48a krundil, kus 1. juunil avatakse uus mänguväljak.

«Tartus on traditsiooniks lastekaitsepäeval rõõmustada lapsi uue mänguväljakuga. Tänavune mängu- ja spordiväljak valmib  koostöös Sepa staadioni renoveeriva jalgpallikooliga Tammeka. Uus mänguväljak ja korrastatud staadion loovad selles piirkonnas noortele head vaba aja veetmise võimalused,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Jalaka 48a mänguväljaku pindala on ligi 2000 ruutmeetrit ning sinna paigaldatakse mängu- ja spordivahendeid eri vanuses lastele. Mänguplatsile tuleb mitu kiike, kriiditahvel, torufon, ronimisvahend ja karussell ning staadioniehitaja paigaldab poomid, kangid, astumispakud, ronimisköied ja -redelid suurematele lastele.

Mänguväljakule paigaldatakse pingid, istumisreelingud ja rattahoidjad, rajatakse juurdepääsuteed ja valgustus. Jalaka ja Vasara tänava ühendustee  ääres piiratakse mänguväljak madala  lõbusates toonides piirdeaiaga.

Mänguväljaku projekteeris Ökodisko, ehitaja on Tavt. Uus mängukoht läheb linnale maksma 86 561 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles