Tartu ülikooli kammerkoor laulis end parimaks Eesti kammerkooriks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli kammerkoor Triin Kochi dirigeerimisel laulis end parimaks Eesti kammerkooride konkursil.
Tartu ülikooli kammerkoor Triin Kochi dirigeerimisel laulis end parimaks Eesti kammerkooride konkursil. Foto: Kaarel Kukk / Eesti kammerkooride liit

Eesti kammerkooride konkursil Jõhvi kontserdimajas võitis peaauhinna Tartu ülikooli kammerkoor Triin Kochi dirigeerimisel ning sai peale selle eelmisel konkursipäeval auhinnalisi kohti A-kategoorias.

Tartu ülikooli kammerkoori presidendi ja esimese tenori Ken Irdi sõnul on ühele harrastajaid ühendavale kontsertkoorile selline tunnustus ülioluline, sest koor käib igal nädalal koos igapäevatöö ja õpingute kõrvalt.

A-kategooria esikoha võitis kammernaiskoor Sireen (dirigendid Tiiu Sinipalu ja Ülle Tuisk).

B-kategooria kammerkooridest võidutses ülekaalukalt E STuudio kammerkoor, pälvides tunnustuse ka parima programmi eest, koori dirigent Küllike Joosing sai aga parima dirigendi preemia.

Festivali korraldanud Eesti kammerkooride liit oli koore hindama kutsunud rahvusvahelise žürii koosseisus: dirigent Hans Joachim Lustig (Saksamaa), muusikaprodutsent Ruta Dambyte (Leedu), helilooja Riho-Esko Maimets (Kanada / Eesti), laulja ja hääleseadja Kaia Urb (Eesti) ning laulja Aarne Talvik (Eesti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles