Pildid: Tartus põles suure leegiga laohoone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Teguri tänaval põles laupäeval puu- ja köögiviljade hulgimüügiga tegeleva Bambona laohoone, tuli levis ka kõrval asuvale töökojale. Põlengu tõttu suleti liiklus nii Teguri tänaval kui ka Turu tänaval Tehase ja Ropka lõigul.

Enne kella 19 õhtul said päästjad tule kontrolli alla ja jätkusid järelkustutustööd.

Laupäeval kell 16:10 sai häirekeskusel teate, et Tartu linnas Teguri tänaval põleb kõrge leegiga laohoone hoovi ladustatud puitmaterjal ja veoauto ning võimalik, et süttinud on ka laohoone. Kui päästjad kohale jõudsid, olid tulekahju leegid mitme meetri kõrgused ning ümbruskonnas levis paks suits. Tuli levis kiiresti laohoonesse ja tekkis oht, et süttivad ka kõrval asuvad hooned.

Kiiresti tõsteti sündmuse lahendamine neljandale tasemele, mis võimaldab kasutada päästeressursse tervest regioonist. Sündmust asus juhtima Tartumaa operatiivkorrapidaja.

Päästjad tõid põlengu kõrvalt ära kaks veoauto ja ühe kaubiku, mis olid juba saanud kuumakahjustusi. Samaaegselt alustati põleva laohoone kustutamist ja hoone teises pooles asuva kontoriosa kaitsmist tule leviku eest. Tule leviku eest kaitsti ka kõrval kruntidel olevaid garaažibokse, elumaja ning laoplatsile ladustatud kemikaalimahuteid. Osa kemikaalimahuteid siiski süttisid ning toimusid ka plahvatused.

Tulekahjult leviva paksu suitsu pärast tehti päästetöö juhi otsusel ohuteavitus Annelinna ja Ihaste piirkonnale, et inimesed ei viibiks suitsuses piirkonnas ning võimalusel jääks iseruumidesse ning hoiaks uksed-aknad suletud.

Päästjatel õnnestus kustutada põlevad mahutid ja takistada tule levikut teistele hoonetele. Tulekahju saadi kontrolli alla kell 18:45, mille järel võeti maha oht suitsuleviku osas Annelinna ja Ihaste piirkonnale. Hetkel toimub hoones järelkustutustöö.

Tulekahju tagajärjel hävines hoone lao osa, mis varise ka osaliselt kokku. Hoone kontori pool on saanud suitsu ja vee kahjustusi. Tulekahju tekkepõhjused on selgitamisel.

Suurpõlengut sõitis kustutama suur hulk lisajõude Rõngust, Alatskivilt, Võnnust ja Tabiverest. Ka neli puhkusel olnud päästjat kutsuti tööle, et tagada võimekus teenindada teisi võimalikke väljakutseid, andis teada Tartu Postimehe reporter Risto Mets.

Osa päästjaid hingas sisse põlemisgaase ja käisid kohalesõitnud kiirabiautos hapnikku hingamas, vahendas Mets.

Süttisid laoplatsil paiknenud materjalid ja üks veok, mis maha põles. Ülejäänud sõidukid õnnestus päästa.

Teisaldatud autod said siiski osaliselt kahjustusi:

Vaata kaardilt, kus asub Bambona laohoone!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles