Ahhaa rändab teadusteatriga lõunanaabrite juurde

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadusteater.
Teadusteater. Foto: Ahhaa keskus

Reedel alustas Teaduskeskus Ahhaa ringreisiga «Teadus ratastel», viies giidid, teadusteatri ja töötoad Lätti ja Leetu.

Reis kestab 8. - 24. aprillini ning kokku peatutakse kuues linnas: Vilniuses, Kaunases, Klaipedas ning Ventspilsis. Keskuse välisturundusspetsialist Saile Mägi märkis, et nii suurelt pole varasemate rändnäitusega veel Balti naabreid külastatud.

«Oleme mitu kevadet sõitnud ringi Läti linnades, kuid sel aastal lisasime ringsõidu kavasse ka Leedu, sest me Tartu teaduskeskuses liigub järjest enam leedukatest teadusfänne,» ütles ta.

Rändnäitus viib lõunanaabriteni palju eksponaate, töötubasid ja vaatemängulisi teadusteatreid. «Näiteks saavad balti teadusfännid sel aastal oma kodukohtades vaadata, mis on päris silma sees, meisterdada vahvaid matemaatikamõistatusi fleksagone või juurelda, kas õhku saab ikka nähtavaks muuta,» lisas Mägi.

Ringreisi „Teadus ratastel“ eesmärk on tuua AHHAA lähemale oma külastajatele üle terve Läti ja Leedu ja tõestada neile, et teadus on põnev, huvitav ja mitmeilmeline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles