Võistlus toob tänavale relvastatud kadetid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgema sõjakooli patrullvõistlusel osalejad kannavad sellist varustust.
Kõrgema sõjakooli patrullvõistlusel osalejad kannavad sellist varustust. Foto: KVÜÕA

Reedel, 8. aprillil võib mitmel pool Tartu linnas näha välivormides ja lahingrelvadega sõjaväelasi.

Sõjalis-sportlik patrullvõistlus, mis korraldatakse Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgema sõjakooli 97. aastapäeva auks, toob Tartu tänavatele võistkondade kaupa liikuvad kadetid. Traditsiooniline patrullvõistlus algab reede hommikul kell 9.25 Raekoja platsilt ning lõpeb orienteeruvalt kell 16 Riia mäel Kaitseväe ühendatud õppeasutuste juures. Võistlus viiakse läbi Tähtvere, Supilinna, Vaksali, Karlova, Kesklinna ja Annelinna linnaosades, teatas kõrgem sõjakool.

Patrullvõistlusel osalevad seitsmesse segavõistkonda jagatud sõjakooli kadetid ning külalised sisekaitseakadeemiast ja välisriikide sõjaväeakadeemiatest. Kõik võistlejad kannavad riigi ja üksuse eraldusmärkidega välivormi ning lahingrelvi.

Võistlejad kannavad relvi kaasas, kuid ei kasuta neid sihtimiseks ega tulistamiseks. Võistkonnad liiguvad jalgsi ning lahendavad kontrollpunktides erinevaid ülesandeid. Mõõduvõtul osalejatega kokku puutudes paluvad võistluse korraldajad suhtuda rahulikult ning võistlejaid mitte segada. Lisainfo saamiseks tuleb pöörduda kaitseväe ühendatud õppeasutuste poole.

Patrullvõistlusele eelneb pidulik jalutuskäik, mis algab reedel kell 9 Riia mäelt ja liigub mööda Riia maanteed ning Ülikooli tänavat Raekoja platsile, kus KVÜÕA ülem kolonel Martin Herem tervitab sõjakooli aastapäeval osalejaid ning annab ühisstardi patrullvõistlusele.

Kõrgema sõjakooli aastapäevapidustused kulmineeruvad laupäeva õhtul õppeasutuste saalis peetava kadetiballiga. Aastapäevaüritustel osalevad lisaks kõrgema sõjakooli koosseisule ka välisdelegatsioonid Soome, Rootsi, Taani, Poola, Leedu ja Läti sõjaväeakadeemiatest ning sisekaitseakadeemia kadettide esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles