Vene ball meelitab juba peterburlasi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emotsioone külvav hetk mulluselt vene ballilt.
Emotsioone külvav hetk mulluselt vene ballilt. Foto: Vladimir Müller

Vanemuise kontserdimajas peetakse sel laupäeval kaheksateistkümnendat vene balli, kus on külalisi tuhande ringis ning esinejaid üle 150.

«Kõik, kes soovivad, võivad pääsme veel osta, sest istekohtade pärast ei pea ju muret tundma ning suurde saali mahub rahvast palju,» rääkis balli programmi kokkupanija Tamara Hristoforova.

Tänavu on ballikülalisi esimest korda kohal Valmierast, Cesisest, Siguldast ja Limbazist ning isegi Peterburist, kuhu on sündmuse teave levinud tänu Facebooki vene balli kogukonnale ja kodulehele www.tarturusbal.eu.

Peterburist on ka tänavused esmakordsed esinejad – ajaloolise tantsu teater Malõi Trianon. Nemad on varem üles astunud Moskva teatrites, Ermitaažis, Peterhofis ning paljudes Saksamaa ja Ungari lossides, esitades selliseid vaatemängulisi tantse nagu polonees, rondo, gavott, masurka ja teised.

«Neil on imeilusad kostüümid ja kuldne atribuutika, see on väga-väga hinnatud kollektiiv tervel Venemaal,» rääkis Hristoforova. «Nad olid kuulnud meie ballist kui millegist ainulaadsest terves Baltikumis ning oma esinemise nad kingivad meile, see on nende heakskiit meile!»

Ka on Tamara Hristoforova meelest eesseisva balli kuldaväärt esinejad tänavused Euroopa meistrid kümnes tantsus – Konstantin Gorodiliv ja Dominika Bergmannova, keda on ülimalt raske kuhugi esinema saada, kuna nende võistlus- ja treeningukalender on ülimalt tihe. Õnneks soosivad nad vene balli ja on oma tantsumeisterlikkust valmis peolistele näitama juba mitmendat aastat.

«Vene ball on apoliitiline sündmus, mis näitab, et slaavi kultuur elab ka siinsamas Tartus,» ütles Tamara Hristoforova veel. «Tartu linna slaavi kultuuri ühingu eesmärk on näidata kõigile, sõltumata vanusest ja rahvusest, parimaid kollektiive ja esinejaid. Ballil on aastatega välja kujunenud programm, mis suudab alati millegagi üllatada. Igal aastal on ballikülaliste hulgas üha rohkem eri rahvuste esindajaid, seepärast leiame, et meie ball on vajalik. Kõik on sinna teretulnud!»

Vene ball

  • 9. aprill kell 17.30 Vanemuise kontserdimajas, uksed avatud alates kella 16.30.
  • Ballikülalisi tervitavad Peetri-aegsetes kostüümides tantsijad, kõlavad fanfaarihelid.
  • Kavas on vaatemängulisi etteasteid, head koorilaulu ja suurepäraseid soliste.
  • Tantsuks mängivad Ivetta Trio, Pulss, Runa ja teised.
  • Ball lõpeb pool tundi pärast südaööd.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles