Gildi galeriis näeb noore kunstniku väljamõeldud tegelasi (1)

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Karin Ojaste omaloodud mütoloogiliste tegelastega Gildi galeriis.
Kunstnik Karin Ojaste omaloodud mütoloogiliste tegelastega Gildi galeriis. Foto: Margus Ansu

25-aastane Karin Ojaste on oma pliiatsijoonistustele pealkirjaks pannud «Südame jälgedel».

Näitusel on mütoloogilised ja fantaasiaküllased tööd, mille tegelasteks nii inimesed kui loomad, aga ka kaitseinglid ja kurjad jõud, keda tuleb võita.

Karin Ojaste ütles, et need pildid tulevad ise ta pähe, vahel väikse mõjusa detailina, millest hakkab lugu edasi arenema, vahel kohtub ta muinasjutuliste tegelastega oma unenägudes.

Galerii perenaine Roosi Pedassaar tõstis esile kunstniku filigraanset pliiatsikäsitsust ja tema loodud figuuride anatoomiliselt täpsust. «Joonistusoskus ei ole tänapäeval enam nii iseenesestmõistetav, et seda iga kunstniku puhul tavaliseks pidada,» märkis ta. 

Karin Ojaste märkis, et praeguses valikus olevaist töödest on ühe valmimine võtnud aega kolm aastat, teiste puhul saab rääkida nädalaist ja päevadest. See on aga ta esimene isikunäitus, mis enne Gildi galeriid oli näha Jõhvis.

«On väga imelik tunne, olen nii õnnelik, tänulik ja alandlik,» lisas ta oma 14 joonistusest koosnevat väljapanekut silmitsedes. Gildi galeriisse jäävad need kunstipublikule vaadata ning soovi korral ka osta 30. aprillini.

Karin Ojaste tegeleb veel maalimise, digitaalkunsti, graafika ja arvutigraafikaga, samuti fotograafia, paberlõigete ning ehete loomisega. «Valgus, vari, vorm ja värv: need on need, millele mu elu toetub,» ütleb ta oma kodulehel.

Karin Ojaste on lõpetanud Tartu kõrgema kunstikooli maali ja maalingute restaureerimise erialal. Oma restauraatorikätt on ta proovinud Vääna mõisakooli laemaalinguid taastades.

Ta elab Tartus, lapsepõlves on veetnud palju aega Elvas.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles