Emajõe vesikonda eksinud kalastaja leiti kopteriga (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunuid aitab otsida ka lennusalga kopter.
Kadunuid aitab otsida ka lennusalga kopter. Foto: Küllike Rooväli/Scanpix

Ööl vastu tänast sai politsei teate, et Tartumaal Emajõele kalastama läinud mees on ära eksinud ega oska omal jõul tagasiteed leida. Politsei leidis mehe üles kopteri abil.

Lõuna prefektuuri teatel saabus abipalve öösel kell 2.18 Puhja vallast, kus Emajõel paadiga kala püüdnud 48-aastane mees oli eksinud võsastikku ega teadnud enam, kus ta parasjagu viibib. Vaateväljast oli kadunud samuti paadiga jõele tulnud 24-aastane sõber.

Eksinud mees rääkis ümbruskonda kirjeldades, et viibib küll kuival maal, kuid ümberringi on üleujutatud võsa. Kuna oli alust arvata, et mehe elu ja tervis võivad olla ohus, asus politsei kohe mehe asukohta positsioneerimisega kindlaks tegema ning keerulise maastiku tõttu kaasati otsingutele kopter.

Samal ajal võttis politsei ühendust eksinud mehe ja tema sõbra lähedastega, et koguda lisateavet meeste kalalkäigu ja võimalike teekondade kohta.

Peagi silmas kopterimeeskond Nasja vanajõe juures paati ja meest lõkke ääres. Kontrollimisel selgus, et tegu on eksinud mehe sõbraga, kes ise abi ei vajanud ja jäi kohapeale. Mõnikümmend minutit hiljem märkas kopteritoimkond eemal aga lehvitavat meest, kes osutus hädasolijaks. Mees vintsiti pardale ja toimetati Tartusse. Kuna mehel esines alajahtumise tunnuseid, võtsid meedikud ta oma hoole alla. Politseinikele väitis mees, et ta püüdis kala põhjaõngedega.

Kopterimeeskond viis mehe Ülenurme lennuväljale, kuhu talle oli vastu tulnud kiirabi.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Aleksandr Naidis sõnas pressiesindaja vahendusel, et ehkki päevad on praegu juba päikeselised, kipub öine õhutemperatuur ikka miinuskraadidesse langema ja seetõttu on tähtis, et hätta sattumise korral sellest hädaabinumbril kohe teada antaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles