Selgusid Eesti parimad noored matemaatikud

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noored matemaatikud olümpiaadil ülesandeid lahendamas.
Noored matemaatikud olümpiaadil ülesandeid lahendamas. Foto: Raili Vilt

Nädalavahetusel peeti Tartu ülikoolis 63. matemaatikaolümpiaadi lõppvoor, kus osales 109 õpilast üle Eesti. Võistluse parimad olid Tartu ja Tallinna koolide õpilased.

Parimad matemaatikaülesannete lahendajad selgitati välja olümpiaadi esimesel päeval, kus viie tunni jooksul tuli leida lahendus viiele ülesandele, vahendas ülikooli pressiesindaja.

Üheksandate klasside arvestuses võitis Toomas Tennisberg Tartu kesklinna koolist, 10. klassi arvestuses jagasid esikohta Miina Härma gümnaasiumi 9. klassi õpilased Richard Luhtaru ja Karl Paul Parmakson. 11. klassi arvestuses võitis Vanalinna hariduskolleegiumi õpilane Joonas Jürgen Kisel ning 12. klassi arvestuses osutus maksimumtulemusega parimaks Tallinna reaalkooli õpilane Andres Unt.

«Eraldi tooks välja veel Tallinna reaalkooli õpilase Kaarel Hänni saavutuse, kes suutis viie tunni jooksul lahendada nii 11. kui ka 12. klassi ülesanded ning jõudis mõlema vanuserühma arvestuses ka auhinnalisele kohale,» rääkis pressiesindaja vahendusel matemaatikaolümpiaadi žürii liige Raili Vilt. Enim oli lõppvooru kutsutud Hugo Treffneri gümnaasiumi õpetaja Ülle Hüva ja Tallinna reaalkooli õpetaja Helen Kaasiku õpilasi – mõlema õpetaja kasvandikke oli tervelt 13, lisas Vilt.

Soovides väärtustada andekaid lapsi ja nende saavutusi jagas Lions Klubi LC Tallinn Eesti I 10., 11. ja 12. klassi arvestuses esikoha saanud õpilastele kokku kolm 1000 euro suurust stipendiumit.

Lõppvooru tulemuste põhjal selgusid ka noored, kes asuvad püüdlema kohta rahvusvahelisele matemaatikaolümpiaadile Eesti võistkonnas. 57. rahvusvaheline matemaatikaolümpiaad peetakse sel aastal 6. – 16. juulini Hongkongis.

Täielikud tulemused ja ka ülesanded ja lahendused leiab matemaatikaolümpiaadi lehelt http://www.math.olympiaadid.ut.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles