Tähed sillutises meenutavad sõnamängu (1)

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Osa Küüni tänaval kivisillutise vahel asunud ajaloolist hoonestusjoont tähistavatest metallist tähtedest on talvega kaotsi läinud.
Osa Küüni tänaval kivisillutise vahel asunud ajaloolist hoonestusjoont tähistavatest metallist tähtedest on talvega kaotsi läinud. Foto: Risto Mets

Talvega on Tartus Küüni tänaval kivisillutise vahelt läinud kaotsi hulk metallist tähti, mis tähistasid linna ajaloolist hoonestusjoont.

«Osa neist on linnavalitsuses hoiul, osa paraku jäädavalt kadunud,» tõdes linnamajanduse osakonna asejuhataja Andres Pool. Tema sõnul pole täpselt teada, kas täheplaadid on lahti tulnud tänavakoristustööde käigus või on mängus kellegi pahatahtlik käsi.

Tõenäoliselt tuleb puuduvad tähed uuesti tellida, märkis Pool ja lisas, et arvatavalt teeb linn seda kevadiste heakorratööde käigus. Esialgu püütakse kadunud tähed asendada, aga kui need ka tulevikus peaks kaduma, ei saa välistada, et metallplaadid asendatakse ikkagi kivisillutisega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles